Ballina Argëtim Jetë & Stil Imagjinata mund të zvogëlojë vuajtjet

Imagjinata mund të zvogëlojë vuajtjet

Thjesht duke imagjinuar diçka që të jetë më pak e dhimbshme mund të lehtësojë përvojën tuaj në të, sugjeron një hulumtim i ri nga Hollanda.

Teoria mbështetet në efektin (placebo) i cili thotë se përvoja jonë është e formësuar nga pritjet tona – kështu që nëse imagjinoni se diçka nuk do të dëmtohet, ajo thjesht nuk mund të dëmtohet, njofton Klan Kosova.

Përmes ushtrimeve të vizualizimit, studiuesit zbuluan se pjesëmarrësit e eksperimentit mund të kontrollonin në një farë mase sa të dhimbshme ishin përvojat e tyre.

Autori i studimit shpreson që puna e saj në njerëz të shëndetshëm mund të aplikohet tek pacientët për të ndihmuar në lehtësimin e vuajtjeve të tyre përmes dhimbjeve kronike dhe kushteve të tjera, njofton Klan Kosova.

@tn.lajmelokale
@tetovanews