Ballina Shëndeti Ushqimet e përpunuara lidhen me sëmundjen e kancerit

Ushqimet e përpunuara lidhen me sëmundjen e kancerit

Studiuesit francez kanë sugjeruar se ka një lidhje në mes të ushqimeve të përpunuara dhe sëmundjes së kancerit.

Ata kanë klasifikuar ushqimet duke përfshirë tortet, krahë pule dhe bukën e përpunuar si ushqime “ultra të përpunuara”.

Në një studim të realizuar me 105,000 persona ka treguar se sa më shumë që kanë konsumuar ushqime të tilla, aq më shumë është rritur rreziku për kancer.

Dieta tashmë dihet që edhe faktor që ndikon në rrezikun për kancer.

Të qenit mbi peshë është shkaktari më i madh për kancer pas duhanpirjes.

Sa i përket konsumimit të ushqimeve të përpunuara Organizata Botërore e Shëndetësisë ka deklaruar që kjo rritë relativisht rrezikun për kancer./klankosova/

@tn.lajmelokale
@tetovanews