Ballina Argëtim Kuriozitete Zbulohen skulpturat gjigande 2000 vjeçare në Arabinë Saudite

Zbulohen skulpturat gjigande 2000 vjeçare në Arabinë Saudite

Skulptura guri dhe madhështore të deveve janë zbuluar në veriun e Arabisë Saudite.

Ndërsa arti i deveve ka ekzistuar në rajon, asgjë e ngjashme nuk është gjetur më parë.

Skulptura datojnë rreth 2000 vite më parë.

Arkeologët thanë se skulpturat e deveve janë një aspekt i një tradite të gjerë arabe , që ndoshta u ndikua nga Partianët (iranianët e lashtë) dhe Nabateanët nomadë para shumë shekujve.

@tn.lajmelokale
@tetovanews