Ballina Argëtim Jetë & Stil Kur nuk ushtroni mund të bini në depresion

Kur nuk ushtroni mund të bini në depresion

Tashmë është kuptuar që stërvitja është jashtëzakonisht e dobishme për shëndëtin mendor dhe fizik, transmeton Klan Kosova.

Megjithatë, pyetja se si e si ndikohet gjendja mendore e një personi kur ata heqin dorë nga ushtrimi krejtësisht është një temë që nuk është hulumtuar në mënyrë adekuate.

Sipas një studimi të kryer nga studiuesit në Universitetin e Adelaidës, ndërprerja e të gjitha formave të aktivitetit fizik mund të bëjë që individi të ketë simptoma depresive.

Sipas studimeve thuhet se simptomat depresive të njerëzve u rritën pas një ose dy javëve të para, gjë që është ende mjaft shpejt pas ndalimit të stërvitjes.

@tn.lajmelokale
@tetovanews