Ballina Argëtim Kuriozitete Përdorni këtë erëz dhe nuk do të shihni më milingona në shtëpinë...

Përdorni këtë erëz dhe nuk do të shihni më milingona në shtëpinë tuaj

Nëse keni miliongona nëpër shtëpi, mjafton të vendosni pakëz kanellë në zonat ku ato përqendrohen, dhe miliongonat do të largohen. Kjo sepse, siç shpjegon David Wolfe, aroma e kanellës, e cila është mjaft e fortë edhe për njerëzit, për milingonat është shkatërrimtare.

Këto insekte të vogla punëtore orientohen përmes aromës, por një aromë e fortë si ajo e kanellës, i çorodit shqisat e tyre, duke i bërë të largohen. Për të qenë më të sigurt, vini pakëz kanellë nëpër cepat e mureve të shtëpisë dhe milingonat nuk do të duan kurrë më të kthehen./sn/

@tn.lajmelokale
@tetovanews