Ballina Argëtim Kuriozitete Shkencëtarët: Ja cila veti e njeriut tregon inteligjencën e tij

Shkencëtarët: Ja cila veti e njeriut tregon inteligjencën e tij

Shkencëtarët Gil Greengross dhe Geoffrey Miller nga Universiteti në New Mexico, si dhe Rod Martin nga Universiteti Western Ontario, kanë zbuluar vetinë njerëzore që është treguese e inteligjencës së lartë te njerëzit,

Ata cilësojnë sensin e humorit, aftësinë për të nxitur të qeshura te njerëzit që na rrethojnë si shenja të inteligjencës dhe kapacitetit të paimagjinueshëm mendor.

Sipas studimit, është pikërisht inteligjenca parakusht i sensit të humorit. Pra, nëse s’jeni inteligjentë, jeni edhe të mërzitshëm.