Ballina Aktualitet Lajme ULEN ÇMIMET E ILAÇEVE NË MAQEDONI

ULEN ÇMIMET E ILAÇEVE NË MAQEDONI

Janë ulur çmimet për 336 ilaçe gjenerike dhe 222 ilaçe inovative. Zvogëlimi i çmimeve maksimale sjellë edhe zvogëlimin e shitjeve në shumicë dhe pakicë për ilaçet që do të vlejë nga 1 prilli.

Këtë në pres-konferencë sot e theksoi ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe i cili tha se po zvogëlohen çmimet e ilaçeve gjenerike dhe inovative për 40% deri në 50%.

Ndërsa me këtë çmim tëilaçeve, përfshihen të gjitha ilaçe nga grupa pozitive.

“Kursimet tek ilaçet gjeneruese në nivel vjetor janë 993 mjë euro, ndërsa tek ilaçet inovative është 1.388.600 euro, ose gjithsej 2.381.600 euro”, përfundoi ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe./tv21/

@tn.lajmelokale
@tetovanews