Ballina Shëndeti Video/ Çfarë shkakton konsumi i tepërt i frutave të thata

Video/ Çfarë shkakton konsumi i tepërt i frutave të thata

Të gjithë e dimë që frutat e thata janë shumë të shëndetshme. Ato bëjnë mirë për sëmundjet e zemrës, në luftimin e alzajmer dhe shumë e shumë sëmundje të tjera. Ndaj edhe ne nuk ndihemi keq kur i marrim ato në doza. Konsumimi i tepërt i frutave të thata mund të çojë në probleme serioze për shëndetin.

Sot në rubrikën “Me duart e Kristit” në emisionin “Kush vjen për drekë” do të mësoni shkaqet serioze që sjell konsumimi i tepërt i frutave të thata.

Shtoni shpejt në peshë. Shumë kërkime tregojnë se frutat e thata ndihmojnë që të bini shpejt nga pesha, por kjo është e vërtetë vetëm kur konsumohet masë e moderuar e tyre. Të ngrënit më shumë se ç’duhet ju shkakton efektin bumerang.

Fryma juaj ka aromë, thonjtë janë delikatë dhe flokët fillojnë të bien, këto janë disa nga simptomat e helmimit me selen.