Ballina Bota Arabia Saudite, gjendet një fosil i vjetër 85 mijë vjeçar

Arabia Saudite, gjendet një fosil i vjetër 85 mijë vjeçar

Hulumtuesit theksojnë se fosili i gishtit të gjetur në shtratin e një lumi të mbrojtur, mund të jetë i njeriut të parë dhe se është i vjetër 85 mijë vite

Në Arabinë Saudite është gjetur një fosil i gishtit që mund të ndryshojë historinë e migrimit të njeriut në rruzullin tokësor, transmeton Anadolu Agency (AA).

Detajet e zbulimit janë publikuar në revistën “Ecology and Evolution”, ndërsa është zhvilluar në rajonin el Wusta të Arabisë Saudite.

Hulumtuesit theksojnë se fosili i gishtit të gjetur në shtratin e një lumi të mbrojtur, mund të jetë i njeriut të parë dhe se është i vjetër 85 mijë vite.

Gjithashtu bëhet e ditur se në rast se kjo verifikohet, fosili do të jetë mbetja e parë e një njeriu që ka jetuar para 85 mijë viteve në Gadishullin Arab.

Julien Louys, paleontologu në Universitetin Griffith, duke tërhequr vëmendjen se zbulimi tregon që njeriu para 85 mijë deri 90 mijë vite më parë ka jetuar në një rajon përveç Afrikës dhe Mesdheut Lindor, ndau mendimin se njeriu para 60 mijë viteve ka migruar nga këtu.

Ekipi hulumtues ndërkombëtar mbështet edhe nga Komisioni i Turizmit dhe Trashëgimisë Kombëtare Saudite.

@tn.lajmelokale
@tetovanews