Ballina Bota Liderat botërorë me pagat më të larta/ Nga Merkel tek Trump, ja...

Liderat botërorë me pagat më të larta/ Nga Merkel tek Trump, ja sa paguhen

Pagat e presidentit, ministrit apo kancelarit variojnë, por paga e një burrë shteti dhe ajo e një qytetari të thjeshtë dallon shumë në disa vende, shkruan Business Insider.

IG Group ka përpiluar një raport të dallimit të madh të pagave mes liderëve dhe qytetarëve të vendit të tyre, transmeton Telegrafi.

Presidenti meksikan Enrique Pena Nieto e ka pagën 10 herë më të lartë se sa atë të një qytetari meksikan, ndërsa presidenti amerikan, Donald Trump fiton të paktën gjashtë herë më shumë sesa paga mesatare e një qytetari amerikan.

Disa liderë botërore jo vetëm që janë në krye të shtetit, por edhe në krye të listave të personave me pagat më të larta.

Më poshtë ju sjellim listën e plotë të liderëve të 32 vendeve.

Miror Cerar – Kryeministër i Sllovenisë

Banorë: 2,064,840

Paga vjetore e kryeministrit: 87, 818 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 34,965 dollarë

Angela Merkel — Kancelare e Gjermanisë

Banorë: 82,667,680

Paga vjetore: 369,727 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 46,389 dollarë

Enrique Peña Nieto — President i Meksikës

Banorë: 127,540,420

Paga vjetore:166,797 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 15,311 dollarë.

Alain Berset — President i Zvicrës

Banorë: 8,372,100

Paga vjetore: 482,958 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 60,124 dollarë

Donald Trump — President i SHBA-ve

Banorë: 323,127,510

Paga vjetore: 400,000 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 60,154 dollarë

Recep Tayyip Erdo?an — President i Turqisë

Banorë: 79,512,430

Paga vjetore: 148,626 dollarë

Pasa mesatare e qytetarëve: 25,655 dollarë

Stefan Löfven — Kryeministër i Suedisë

Banorë: 9,903,120

Paga vjetore: 244,615 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 42,816 dollarë

Justin Trudeau — Kryeministër i Kanadasë

Banorë: 36,286,430

Paga vjetore: 267,041 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 48,403 dollarë

Mariano Rajoy — Kryeministër i Spanjës

Banorë: 46,443,960

Paga vjetore: 97,926 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 37,333 dollarë

Shinz? Abe — Kryeministër i Japonisë

Banorë: 126,994,510

Paga vjetore: 202,700 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 39,113 dollarë

Édouard Philippe — Kryeministër i Francës

Banorë: 66,896,110

Paga vjetore: 220,505 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 42,992 dollarë

Theresa May — Kryeministre e Mbretërisë së Bashkuar

Banorë: 65,637,240

Paga vjetore: 212,247 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 42,835 dollarë

Alexis Tsipras — Kryeministër i Greqisë

Banorë: 10,746,740

Paga vjetore: 82,405 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 25,124 dollarë

Paolo Gentiloni — Kryeministër i Italisë

Banorë: 60,600,590

Paga vjetore: 109,607 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 35,397 dollarë

António Costa — Kryeministër i Portugalisë

Banorë: 10,324,610

Paga vjetore: 72, 352 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 24,529 dollarë

Lars Løkke Rasmussen — Kryeministër i Danimarkës

Banorë: 5,731,120

Paga vjetore: 249,774 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 52,580 dollarë

Benjamin Netanyahu — Kryeministër i Izraelit

Banorë: 8,547,100

Paga vjetore: 168,210 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 34,023 dollarë

Xavier Bettel — Kryeministër i Luksemburgut

Banorë: 582,970

Paga vjetore: 278,035 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 62,636 dollarë

Erna Solberg — Kryeministre e Norvegjisë

Banorë: 5,232,930

Paga vjetore: 210,714 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 53,643 dollarë

Mark Rutte — Kryeministër i Holandës

Banorë: 17,018,410

Paga vjetore: 193,844 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 52,833 dollarë

Malcolm Turnbull — Kryeministër i Australisë

Banorë: 24,127,160

Paga vjetore: 527,854 dollarë

Paga mesatare e qytetarëve: 52, 063 dollarë

@tn.lajmelokale
@tetovanews