Ballina Aktualitet Lajme MUAJ RAMAZANI PO AFROHET, EDHE KAQ DITË KANË MBETUR

MUAJ RAMAZANI PO AFROHET, EDHE KAQ DITË KANË MBETUR

Edhe 1 muaj e një javë fillon muaji i Ramazanit Muaji më i rëndësishëm për myslimanët, muaji i Ramazanit këtë vit do të fillojë ditën e mërkurë, më 16 maj, ashtu siç shkruhet në kalendarin mysliman, shkruan rtv21.tv Në muajin e Ramazanit besimtarët myslimanë janë të obliguar të agjërojnë 30 ditë pa ndërprerë, nga agimi në aksham, duke plotësuar një nga pesë shtyllat kyçe të fesë Islame.

Përveç ngrënies dhe prijes, myslimanëve gjatë agjërimit u ndalohen edhe disa gjëra të tjera, që shpjegohen sipas fesë Islame. Muaji i Ramazanit konsiderohet si muaj i mëshirës, solidaritetit, mirëqenies, ndihmesës etj. Dita e parë e muajit të Ramazanit sivjet do të fillojë më 16 maj (e mërkurë), ndërsa do të përfundojë më 14 qershor (e enjte)./21Media/

@tn.lajmelokale
@tetovanews