Ballina Argëtim Kuriozitete Ndaloni gjakderdhjen për 10 sekonda me këtë erëz

Ndaloni gjakderdhjen për 10 sekonda me këtë erëz

Aplikimi i piperit të kuq direkt në plagë të hapur, ndalon gjakderdhjen. Piperi i kuq mund të ndalojë gjakderdhjen në më pak se një minutë në shumicën e rrethanave. Kjo erëz balancon presionin e gjakut, duke rivendosur ekuilibrat.

Në kohën kur në lëkurë është hapur një plagë, pikërisht në këtë zonë është dhe përqëndrimi më i lartë i gjakut. Kur ju mbuloni plagën me piper të kuq, gjaku do të mpikset shpejt dhe presioni do të barazohet.

Gjaku do të koagulohet më lehtë dhe piperi i kuq do të parandalojë gjithashtu infeksionet që janë të zakonshme tek plagët e lehta, kjo për shkak të përbërësve antibakteriale./sn/

@tn.lajmelokale
@tetovanews