Ballina Aktualitet Lajme Vendgrumbullimet e mbeturinave, krerët e komunave të Pollogut premtojnë zgjidhje

Vendgrumbullimet e mbeturinave, krerët e komunave të Pollogut premtojnë zgjidhje

Krerët e nëntë komunave të Pollogut pas takimit të sotëm prematuan edhe një herë zgjidhjen e problemit me deponinë Rusinë, respektivisht investime në rregullimin e rrugës që shpie për tek deponia në Rusino. Krerët e Komunave presin edhe një përgjigje nga Qeveria nëse do të ndihmojë në zgjidhjen e problemit me rrugën që shpie për tek deponia.

Ne arritëm bashkërisht si regjion që ti japim prioritet, pra gjitha komunat bashkë janë dakorduar që rruga deri në Rusino është prioritet i gjitha këtyre komunave. Kemi konkurruar në thirrjen e Byrosë rajonale për Zhvillim dhe jemi në pritje të përgjigjes pozitive – siç na është paralajmëruar që kjo rrugë të standardizohet plotësisht. Po ashtu dua të ju informoj se sot kemi biseduar edhe për alternativë, për qasje të re përmes Krastës që mendoj se i rehaton shumë edhe banorët aty – deklaroi Teuta Arifi, Kryetare e Tetovës.

Unë kërkova që të na përgjigjet Qeveria a do e bëjnë apo nuk do e bëjnë. Nëse nuk e bëjnë vet do ta bëj rrugën Gostivar e deri në Rusino. Ndërsa rrugën alternative veçmë jemi në negociata për ta rregullu me SECO-2 projektin që e financon shteti Zviceran – deklaroi Arben Taravari, Kryetar i Komunës së Gostivarit.

Bashkim Sulejmani