Ballina Bota Fruthi nis përhapje në Europë, 400 raste të konfirmuara në Angli vetëm...

Fruthi nis përhapje në Europë, 400 raste të konfirmuara në Angli vetëm nga 2018

Më shumë se 400 njerëz në Angli janë goditur nga fruthi deri më tani këtë vit, tregojnë shifra të reja.

Rezultatet përkojnë periudhën kohore midis 1 janarit dhe 9 majit, 440 raste u konfirmuan, meqë Londra ishte goditur më së shumti, sipas të dhënave nga Shëndeti Publik i Anglisë (PHE), njofton Klan Kosova.

Sipas zyrtarëve shëndetësor pretendohet se udhëtimet midis vendeve evropiane që përjetojnë epidemitë e fruthit janë pas shpërthimit të Anglisë, si dhe njerëzit që nuk kanë marrë vaksina të rekomanduara nga fruthi, shyta dhe rubeola (MMR).

Ata theksojnë se shumica e rasteve të prekura nga fruthi janë adoleshentë dhe të rinj të moshuar të cilët mohuan vaksinën kur ishin fëmijë, njofton Klan Kosova.

Rumania, Italia, Gjermania, Greqia dhe Franca janë duke përjetuar raste të pashembullta të kushteve shumë infektive dhe kërcënuese për jetën.

Për të parandaluar shpërthimin e fruthit, rekomandohet që 95 për qind e popullatës të imunizohet kundër infeksionit.

Vetëm 91.9 për qind e fëmijëve janë vaksinuar kundër fruthit midis 2015 dhe 2016 krahasuar me 94.2 për qind në 2014-në-2015 dhe 94.3 për qind në 2013-to-2014, sipas statistikave të NHS vaksinimit. .

Artikulli paraprak“Tahiri rrezikon 14 vjet burg”
Artikulli tjetër​Daçiq ankohet për arrestimin e Gjuriqit, kërkon vazhdim të dialogut