Ballina Teknologji KJO ËSHTË KARTËMONEDHA E PARË E BITCOIN

KJO ËSHTË KARTËMONEDHA E PARË E BITCOIN

Ditën e Enjte Singapori u bë vendi i parë në botë i cili hedh në qarkullim një kartëmonedhë bitcoin.
Prodhuesi i kartëmonedhave dixhitale Tangem njoftoi lançimin e kartëmonedhës bitcoin.

Me zyra qendrore në kriptoluginën Zug në Zvicër dhe Hong Kong, Tangem gjithashtu është prezent në Singapor, Kinë dhe Rusi.

Kompania thotë se do të hedhë në qarkullim 10,000 kartëmonedha të tilla për partnerët dhe distributorët në mbarë botën.

Tangem shpjegon se kartëmonedhat inteligjente bitcoin janë po aq të mbrojtura dhe të sigurta sa një kartëmonedhë normale.

Kompania reklamon thjeshtësinë e përdorimit me një të prekur të kartëmonedhës me një telefon me NFC.

Transferimi i pronësisë së kartëmonedhave është një proces anonim dhe i menjëhershëm.

Konkurrenti Opendime prej kohësh ka ofruar një produkt fizik që i shërben një qëllimi të njëjti por i cili kishte formën e një USB-je.

Hardueri i Tangem është i bazuar në çipin S3D350A të Samsung. Sipas kompanisë ky është produkti i parë për tregun i cili përmbush standardet e sigurisë EMVCo dhe EAL6+.

Si çdo produkt tjetër në botën e kriptomonedhave, fitimi i besueshmërisë së përdoruesve janë auditet e sigurisë dhe publikimi i kodit burimor.

Aktualisht Tangem ka publikuar kodin e aplikacioneve iOS dhe Android në GitHub

Artikulli paraprakPapunësia në SHBA bie nën 4%
Artikulli tjetërVullkani në Hauai shoqërohet me lëkundje me magnitudë 6.9