Ballina Bota Njihuni me shtetet që ka më shumë gra se burra

Njihuni me shtetet që ka më shumë gra se burra

Raporti i gjinisë, apo raporti gjinor, është një term demografik që i referohet raportit të meshkujve me femrat në një popullsi.

Në atë vend ku burra ka më shumë se gra, mund të lindin probleme të tilla si vrasje dhe dhunë.

Kur gratë janë më shumë se burrat, ka gjasa të ndikojë ekonominë e një kombi. Një numër i madh i grave të pamartuara përkeqësojnë mosbalancimin gjinor për shkak të lindjeve të ulëta.

Sipas raportit të publikuar nga worldatlas, numri i burrave është pak më i madh se numri i grave në botë. Megjithatë, janë disa vende ku gratë i tejkalojnë burrat. Më poshtë e keni listën./sn/

1.Latvia 54.10 %

2.Lithuania 54.00 %

3.Curacao 53.90 %

4.Ukraine 53.70 %

5.Armenia 53.60 %

6.Russia 53.50 %

7.Belarus 53.50 %

8.Estonia 53.20 %

9.El Salvador 53.10 %

10.Hong Kong 53.10 %

11.Portugal 52.70 %

12.Aruba 52.50 %

Artikulli paraprakLSDM: MICKOVSKI MBETET NË MBROJTJE TË KRIMIT, KORRUPSIONIT DHE SHKATËRRIMEVE TË GRUEVSKIT TË TIJ
Artikulli tjetërPresidenti i Italisë i gatshëm t’i japë fund ngërçit nëntë javore