Ballina Bota Trump kërcënon Iranin me sanksionet më të ashpra në histori

Trump kërcënon Iranin me sanksionet më të ashpra në histori

Sekretari amerikan i Shtetit Mike Pompey sot kërcënoi Iranin me sanksionet më të fuqishme në histori nëse nuk vjen deri te kursi qeveritar në Teheran, por shtoi se Washingtoni është gati të heqë të gjitha sanksionet dhe të vendosë marrëdhëniet e plota diplomatike dhe tregtare nëse Irani kryen ndryshime të mëdha.

Ai tha këtë kur gjatë prezantimit të strategjisë së administratës së presidentit Donald Trump në kufizimin e programit bërthamor të Iranit dhe kundërshtimin e aspekteve të tjera të sjelljes së Teheranit në rajon pas tërheqjes së Trump nga marrëveshja bërthamore e nënshkruar me Iranin në vitin 2015.

@tn.lajmelokale
@tetovanews