Ballina Bota Udhëheqësja e Partisë së Mirë, Meral Akşener: Shpresoj të bëhem presidentja e...

Udhëheqësja e Partisë së Mirë, Meral Akşener: Shpresoj të bëhem presidentja e parë grua e Turqisë (VIDEO)

Udhëheqësja e Partisë së Mirë të Turqisë (İYİ Parti, Meral Akşener, tha më 28 maj se shpreson të bëhet presidentja e parë e Turqisë në zgjedhjet e 24 qershorit, transmeton Tetova News.

“Falënderoj Perëndinë, 100,000 njerëz kanë dhënë nënshkrimet e tyre për katër orë, që do të thotë se unë u bëra gruaja e parë që vendosi kandidaturën e saj për presidente me nënshkrimin e popullit. Dhe me lejen e Perëndisë, unë shpresoj se do të jem edhe presidentja i parë grua, “tha Akşener gjatë një tubimi zgjedhor në provincën perëndimore të Afyonkarahisar-it.


Ajo i referohej më shumë se 100,000 nënshkrimeve të mbledhura që nga 6 maji, të nevojshme për t’u kualifikuar si kandidate në zgjedhjet presidenciale.

Sipas sistemit të ri zgjedhor zgjedhor, një kandidat ose mund të paraqitet nga një parti politike që ka marrë më shumë se 5 për qind të votave në zgjedhjet e mëparshme ose një parti politike që ka një grup parlamentar në Parlamentin e Turqisë. Ata gjithashtu mund të jenë edhe kandidatë të pavarur, nëse kanë mbledhur nënshkrime nga 100,000 qytetarë.

Akşener gjithashtu tha më 28 maj se Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) në pushtet ishte përgjegjëse për problemet ekonomike aktuale të Turqisë, sepse “prodhimi nuk është vënë në qendër të ekonomisë”.

Ajo vuri në dukje se aktualisht ka miliona njerëz në Turqi që luftojnë me borxhet kryesore të kartës së kreditit, të cilat ajo u zotua t`i “fshinte”.

“Ne do t’i fshijmë këto borxhe njëherë e përgjithmonë. Ata (AKP) janë çmendur me zotimin tonë, duke pyetur se si do ta bëjmë këtë. Ne do të krijojmë një fond solidariteti për të. Rreth 8 miliardë lira [1.7 miliardë dollarë] janë të nevojshme, “tha Akşener, duke shtuar se këto para do të mblidheshin duke shkurtuar shpenzimet ekstravagante të shtetit ndaj zyrtarëve të lartë.

“Ministritë, nënsekretarët, drejtorët ekzekutivë, por edhe gratë, djemtë dhe vajzat e tyre, nëpunësit e lartë dhe gjyqtarët po përdorin makinat luksoze që paguhen nga xhepat tuaj. Çmimi i kësaj është 8 miliardë lira, “tha ajo./TetovaNews

@tn.lajmelokale
@tetovanews