Ballina Bota Zvicra do të lejojë eksportin e kanabisit për qëllime mjekësore

Zvicra do të lejojë eksportin e kanabisit për qëllime mjekësore

Këshilli Federal në Bernë do të lejojë eksportin e kanabisit për qëllime mjekësore. Qeveria i ka kërkuar Parlamentit të pranojë një mocion nga deputetja nacionale Christa Markwalder (FDP / BE), shkruan albinfo.ch.

Markwalder do të donte t’i kërkonte Këshillit Federal vetëm të shqyrtojë se si ligji i zbatueshëm mund të japë aplikime për eksport. Megjithatë, sipas Këshillit Federal, është e qartë se ligji i zbatueshëm i narkotikëve nuk e lejon këtë.

Një auditim nuk do të ishte efektiv, shkruan Bundesrat në përgjigjen për projektligjin. Megjithatë, ata janë të gatshëm të paraqesin një propozim për një amendament ligjor në Parlament.

Duke vepruar kështu, duhet të merren parasysh detyrimet ndërkombëtare. Sipas Këshillit Federal, këto parashikojnë kushte strikte dhe një organ kombëtar kontrolli për kultivimin dhe eksportin e kanabisit për qëllime mjekësore.

Markwalder e sheh ndryshimin si një mundësi për fermerët zviceranë. Ajo flet për të ardhura shtesë prej rreth 10,000 frangash për një ari.

Përdorimi i kufizuar mjekësor i preparateve të kanabisit është lejuar me ligj në Zvicër që nga viti 2011. Përdorimi mjekësor i kanabisit është i lejuar edhe në vende të tjera, për shembull, në Gjermani që nga viti 2017.

Potenciali për tregun global në zhvillim të barnave me bazë kanabisin vlerësohet në pesëdhjetë deri në disa qindra miliardë dollarë, shkruan Markwalder. Megjithatë, nga kërkesat në rritje vetëm Kanadaja, Uruguai dhe Holanda kanë legalizuar eksportin.

Artikulli paraprakCilat janë makinat më të shitura në Evropë?
Artikulli tjetërGabimet që nuk duhet t’i bëni asnjëherë në Instagram