Ballina Aktualitet Lajme KOTCIAS: NUK DHAMË ASGJË QË TË MARRIM NDONJË SHPËRBLIM

KOTCIAS: NUK DHAMË ASGJË QË TË MARRIM NDONJË SHPËRBLIM

Ministri i Jashtëm grek ka deklaruar “Dhe ai që shkon të martohet, edhe nëse shumë i dashuruar përsëri pyet veten nëse ai bënë mirë apo jo. Ne kemi një zemërim “ me emrin” këtu në jug të Evropës. Një i ri frikësohet që të martohet, pastaj bëjnë fëmijë dhe lufta vjen. Fëmija i vogël emrin e cilit prej gjyshërve do të marri? Po nëqoftë se të dy gjyshërit kanë një emër? Pra zgjidhja nuk është kurrë një emër i tretë apo një emër kompleks” tha ai.

“Për herë të parë në 120 vjet Maqedonasit njohin historinë e tyre që nuk ka të bëjë me historinë e lashtë greke dhe kulturë të lashtë greke dhe trashëgimisë që mban këtë vend. Ata e nënshkruajnë atë” tha gjithashtu ministri i Jashtëm.

Duke iu referuar përdorimit të termit “maqedonas” nga Zoran Zaev në fjalimin e tij në Prespë z Kotcias tha se “ka ngatërruar historinë e lashtë greke të Maqedonisë me gjeografinë.”

Shkruan gazeta greke/ KATHIMERINI/

@tetovanews