Ballina Bota Pasiguri në Eurozonë: ‘Zvogëlohet’ rritja ekonomike

Pasiguri në Eurozonë: ‘Zvogëlohet’ rritja ekonomike

Pasiguria e tej zgjatur është duke zvogëluar perspektivën e rritjes së eurozonës, veçanërisht për mallrat e prodhuara.

Kështu deklaroi Banka Qendrore Europiane në një Buletin të rregullt ekonomik gjatë ditës së sotme.

Tensionet tregtare janë të larta dhe rreziku i një Brexit pa marrëveshje mbetet, duke treguar rritje më të dobët të eurozonës në tremujorin e dytë dhe të tretë, e cila është kryesisht në përputhje me deklaratën e saj të politikave pas takimit të normës së interesit në korrik.

Muajin e kaluar BQE-ja, premtoi më shumë stimulim në muajt në vijim, duke vendosur një ulje të normës pasi perspektiva e rritjes përkeqësohet mes përhapjes së pasigurisë dhe një recesioni prodhues.

Të dhënat e fundit dhe treguesit e sondazhit vazhdojnë të tregojnë rritje pozitive të punësimit, e cila ka të ngjarë të mbështesë të ardhurat familjare dhe shpenzimet e konsumatorit, duke zvogëluar goditjen në bllok nga tregtia e dobët.

Artikulli paraprakÇështja gjermane: Motori i Europës ka ngecur?
Artikulli tjetërNjë burim i shumëkërkuar: Dialogu kombëtar për ujin në Gjermani