E enjte, 5 Gusht, 2021

Ambasadori francez: Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë nuk u thamë “jo”, ishte “po, por” dhe “po nëse”

Must Read

“Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë nuk i është thënë “jo” në Bruksel dhe nuk kanë marrë një përgjigje negative për fillimin e negociatave”.

Ky është qëndrimi që mban Jean Louis Falconi, ambasador i Francës në Beograd, në intervistën e dhënë për agjencinë ‘Fonet’, teksa komentonte qasjen e vendit të tij ndaj procesit të zgjerimit.

Nuk ka një vendim të marrë më 18 tetor, shpjegon ai, sepse përkundër përpjekjeve të konsiderueshme të bëra nga këto vende, përfshirë përfundimin e Marrëveshjes së Prespës, ato duhet të zbatojnë disa reforma.

“Në Bruksel, Shkupit dhe Tiranës iu tha “po, por” dhe “po nëse”, ka deklaruar Falconi, duke shtuar se fillimi i negociatave do të pasojë menjëherë pasi këto vende të kenë përfunduar reformat e nevojshme.

Sipas ambasadorit, për të gjitha vendet që aspirojnë BE-në, reformat janë të nevojshme, veçanërisht në fushën e të drejtave të njeriut dhe luftën kundër krimit.

Ambasadori francez ka theksuar se procesi i zgjerimit merr parasysh gjendjen e vendit, shoqërinë, dhe ekonominë e tij.

https://youtu.be/TCjGr8thzkk

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kosova përdor vetëm produkte serbe, habiten pse Bregoviçi këndon në Korçë

Kimete Berisha Një popull pa mbamendje! Menjëherë pas luftës, shqiptarët filluan të blejnë tulla nga Serbia, për t’i ndërtuar shtëpitë...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img