E enjte, 5 Gusht, 2021

Alarmi i Economiesuisse: Zvicra rrezikon valën më të madhe të papunësisë dhe falimenteve që nga viti 1945!

Must Read

Ekonomia po ndjen thellësisht pasojat e epidemisë. Sipas presidentit të Economiesuisse (bashkim i korporatave zvicerane, i përbërë nga bashkimi i Unioni Zviceran i tregtisë dhe industrisë ose Vorort, dhe nga Shoqëria për zhvillimin e ekonomisë zvicerane) Heinz Karrer, vendi është kërcënuar nga një “valë e madhe falimentimesh” dhe mund të përjetojë një shkallë papunësie si kurrë më parë që nga fundi i Luftës së Dytë Botërore. Këshilli Federal ka vepruar në mënyrë korrekte dhe proporcionale kundër epidemisë, tha Heinz Karrer të Premten në një intervistë.. Në afat të shkurtër, Zvicra ka reaguar drejt në shumë fusha. Tani bëhet fjalë për largimin e vendit nga kriza shpejt, sipas shefit të organizatës.

Detyrimet doganore që duhet të shfuqizohen Faktorët e suksesit të Zvicrës, siç janë taksat e ulëta dhe derregullimi, mbeten të pandryshuara. Ato mbeten një kornizë e rëndësishme referimi. Me një politikë ekonomike “të zgjuar”, Zvicra mund të ketë një ndikim të fortë në ndikimin e krizës, thotë Heinz Karrer. Prandaj është e rëndësishme që detyrimet doganore, për shembull, të eliminohen përgjithmonë. Kjo do të lehtësojë veçanërisht industrinë prodhuese. Fitimet në drejtim të prosperitetit në çdo rast do të jenë më të mëdha se sa të ardhurat që do të mbaronin fondet nga Konfederata, thotë presidenti i Economiesuisse.

Heinz Karrer gjithashtu lutet që borxhet e shkaktuara nga masat e marra kundër pandemisë, të vlerësuara midis 30 dhe 50 miliardë franga, të kompensohen në buxhetin e zakonshëm të Konfederatës. Sipas tij, ato mund të paguhen për një periudhë 30 vjeçare, duke përdorur rezerva krediti, fatura të jashtëzakonshme dhe shpërndarje fitimesh nga Banka Kombëtare Zvicerane (SNB).(20minutes)

FOTO dhe VIDEO të fundit nga Zvicra:

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kosova përdor vetëm produkte serbe, habiten pse Bregoviçi këndon në Korçë

Kimete Berisha Një popull pa mbamendje! Menjëherë pas luftës, shqiptarët filluan të blejnë tulla nga Serbia, për t’i ndërtuar shtëpitë...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img