Ballina Teknologji Google dhe Facebook vendosin standart të ri: Çdo person mund të punojë...

Google dhe Facebook vendosin standart të ri: Çdo person mund të punojë nga distanca nëse dëshiron deri në fund të vitit

Dy kompanitë Facebook dhe Google kanë thënë se do të lejojnë punëtorët që janë në gjendje të punojnë në distancë për ta bërë këtë deri në fund të vitit.

Facebook ishte ndër firmat e para të teknologjisë që u kërkoi punonjësve të saj të fillojnë të punojnë nga distanca. Kompania u dha punonjësve 1 000 dollarë  shpërblime për punën e tyre nga shtëpia dhe kostot e kujdesit për fëmijët. Në një deklaratë sot, një zëdhënës i firmës së teknologjisë tha:

Facebook ka ndërmarrë hapin tjetër në kthimin e tij në filozofinë e punës. Sot, ne njoftuam se kushdo që mund të bëjë punën e tij nga distanca, mund të zgjedhë ta bëjë këtë deri në fund të vitit. Siç mund ta imagjinoni, kjo është një situatë në zhvillim, pasi punonjësit dhe familjet e tyre marrin vendime të rëndësishme: kthimi në punë.

Facebook tha se do të rihapte zyrat e saj në 6 korrik pasi bllokimet e koronavirusit ngrihen gradualisht, por ende po përcakton se cilët punonjës do t’u kërkohet të hyjnë.

Shefi ekzekutiv i Google, Sundar Pichai, tha se punonjësit që duhet të kthehen në zyrë do të fillojnë të jenë në gjendje ta bëjnë këtë nga korriku me masa të zgjeruara të sigurisë. Google fillimisht tha se do ta mbajë punën e saj nga politika e shtëpisë deri më 1 qershor, por po e zgjat atë për shtatë muaj të tjerë.

Shumica e punonjësve që mund të kryejnë punët e tyre nga shtëpia do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë deri në fund të vitit, shtoi Pichai.