Ballina Lajme Rajoni Një tjetër shtet nuk lejon më hyrjen e shqiptarëve

Një tjetër shtet nuk lejon më hyrjen e shqiptarëve

Rritja e numrit të infekturave dhe viktimave e ka detyruar Hungarinë që të marrë disa masa të tjera shtesë.

Një prej masave të fundit kufizuese është ndalimi i hyrjes në vend i qytetareve nga disa vende, sidomos ato të Ballkanit.

Duke nisur nga dita e mërkurë e javës që vjen shtetasit nga Kosova, Mali i Zi dhe Shqipëria nuk do të mund të hyjnë në Hungari

Ndërsa hungarezët që kthehen nga vendet e listës së verdhë dhe listës së kuqe, do të jenë të detyruar të bëjnë kontrolle dhe të qëndrojnë në karantinë për dy javë, janë apo nuk janë të infektuar me Covid-19.

Ky kusht vlen edhe për shtetasit e huaj që janë pjesë e listës së verdhe, kryesisht gjermanet, francezet dhe shtetasit e vendeve nordike.

Hungaria deri më tani ka regjistruar 4.234 persona të infektuar me COVID-19 dhe 595 viktima.