Ballina Aktualitet 25 viktima (3 nga Tetova) dhe 1182 raste të reja (75 nga...

25 viktima (3 nga Tetova) dhe 1182 raste të reja (75 nga Tetova) me COVID-19 në Maqedoninë e Veriut, gjatë 24 orëve të fundit

25 viktima dhe 1182 raste të reja me COVID-19, shërohen 707 pacientë

Përqindja të diagnostifikuarve me koronavirus në raport me numrin e të testuarve është e lartë dhe është 38 përqind
Sot, janë regjistruar 707 njerëz të shëruar

Njëzet e pesë persona kanë humbur jetën në 24 orët e fundit si rezultat i ndërlikimeve nga Covid-19, ndërsa nga 3,109 teste, janë regjistruar 1,182 raste të reja të prekura nga koronavirusi, njoftoi sonte Ministria e Shëndetësisë, transmeton Tetova News.

Nga 25 që humbën jetën nga Kovid-19, gjashtë janë nga Shkupi të moshës 59 deri 84 vjeç, katër janë nga Kumanova (70, 61, 66 dhe 77), një nga Shtipi (72), tre pacientë nga Prilepi (45, 75 dhe 71v), tre nga Tetova (58, 76 dhe 59v), dy nga Velesi (71 dhe 88v), një nga Manastiri (54v), një nga Kavadari (66v), dy pacientë nga Gostivari (67 dhe 67v) , një nga Strumica (71) dhe një pacient nga Krusheva (86).

Nga 1,182 rastet e regjistruara rishtas me Covid-19, shumica janë nga Shkupi-544, pasuar nga Kumanova-48, Shtipi-31, Prilepi-50, Tetova-75, Struga-27, Velesi-41, Manastiri-28, Ohri-38 , Kavadari-30, Gostivari-66, Gjevgjelia-17, Strumica-22, Kriva Pallanka-8, Radovishi-8, Krusheva-7, Koçani-13, Probishtipi-9, Demir Hisari-3, Makedonski Brodi-6, Berova- 4, Valandova-12, Vinica-8, Delçeva-4, Shën Nikolla-6, Kërçova-55, Resnja-4, Negotina-18.

Instituti i Shëndetit Publik gjithashtu regjistroi 707 pacientë të shëruar nga: Shkup-375, Kumanovë-33, Shtip-22, Prilep-46, Tetovë-53, Veles-29, Manastir-3, Ohër-2, Kavadar-17, Gostivar-21 , Gjevgjeli-18, Strumicë-15, Kriva Pallankë-1, Radovish-3, Krushevë-2, Koçani-20, Probishtip-3, Demir Hisar-3, Pehçevë-4, Berovë-3, Vallandovë-2, Dellçevë-3 , Kratovë-3, Shën Nikollë-9, Negotinë-17.

Sipas statistikave të sotme, numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 53 631, i pacientëve të kuruar është 31 659, i atyre që kanë humbur jetën është 1 487 dhe numri i rasteve aktivëe është 20 485.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 23612, aktivë 9854

• Kumanovë 3357, aktivë 922

• Dibër 421, aktivë 86

• Shtip 2383, aktivë 533

• Prilep 2521, aktivë 998

• Tetovë 3447, aktivë 979

• Strugë 1239, aktivë 392

• Veles 1695, aktivë 771

• Manastir 1637, aktivë 808

• Ohër 1362, aktivë 612

• Kavadar 1030, aktivë 441

• Gostivar 2047, aktivë 710

• Gjevgjeli 638, aktivë 218 (45 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 115 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1514, aktivë 591

• Kriva Pallankë 381, aktivë 126

• Radovish 382, aktivë 128

• Krushevë 107, aktivë 69

• Koçanië 1111, aktivë 308

• Probihstip 313, aktivë 73

• Demir Hisar 168, aktivë 73

• Makedonski Brod 145, aktivë 34

• Pehçevë 94, aktivëe 27

• Berovë 312, aktivë 82

• Valandovë 177, aktivë 64

• Vinicë 333, aktivëe 171

• Delcevë 380, aktivë 164 (103 persona nga PE Delcevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 142, aktivë 77

• Shën Nikollë 736, aktivë 230

• Kërçovë 1114, aktivë 515

• Resnjë 386, aktivë 154

• Negotinë 447, aktivë 275 (44 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).