Ballina Aktualitet Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 15 viktima dhe 1035 raste të reja...

Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 15 viktima dhe 1035 raste të reja me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 3143 teste dhe janë regjistruar 1039 raste të reja me Kovid-19: Shkup-546, Kumanovë-38, Shtip-27, Prilep-83, Tetovë-30, Strugë-24, Veles-25, Manastir-41, Ohër-32, Kavadar-18, Gostivar-48, Gjevgjeli-14, Strumicë-9, Kriva Pallankë-5, Radovish-7, Krushevë-4, Probishtip-5, Demir Hisar-6, Makedonski Brod -3, Pehçevë-1, Berovë-1, Valandovë-3, Vinicë-3, Delçevë-3, Kratovë-1, Shën Nikollë-9, Kërçovë-28, Resnjë-14, Negotinë-11.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 998 pacientë të shëruar nga: Shkup-402, Kumanovë-63, Dibër-6, Shtip-43, Prilep-57, Tetovë-72, Veles-86, Kavadar-30, Gostivar-45, Gjevgjeli-19 , Strumicë-40, Kriva Pallankë-9, Radovish-13, Koçanë-34, Probihstip-11, Makedonski Brod-1, Berovë-4, Valandovë-4, Vinicë-14, Kratovë-9, Shën Nikollë-19, Negotinë- 17.

Ndërruan jetë 15 persona, gjashtë pacientë nga Prilepi (65, 65, 69, 69, 69 dhe 72), një pacient nga Shkupi (73), një në Dibër (60), një pacient nga Velesi (71), një pacient nga Manastiri (64), një nga Kavadari (66), një nga Demir Hisari (84), një nga Shën Nikolla (56), një nga Kërçova (55) dhe një pacient nga Resnja (84). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital, transmeton Tetova News.

Shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 24660, aktivë 9985

• Kumanovë 3482, aktivë 915

• Dibër 430, aktivë 80

• Shtip 2466, aktivë 515

• Prilep 2688, aktivë 982

• Tetovë 3579, aktivë 946

• Strugë 1306, aktivë 442

• Veles 1778, aktivë 709

• Manastir 1765, aktivë 905

• Ohër 1429, aktivë 620

• Kavadar 1077, aktivë 427

• Gostivar 2210, aktivë 795

• Gjevgjeli 672, aktivë 221 (49 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 120 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1564, aktivë 566

• Kriva Pallankë 398, aktivë 122

• Radovish 394, aktivë 117

• Krushevë 117, aktivë 75

• Koçanë 1159, aktivë 290

• Probishtip 327, aktivë 70

• Demir Hisar 179, aktivë 80

• Makedonski Brod 148, aktivë 33

• Pehçevë 95, aktivëe 24

• Berovë 335, aktivë 92

• Valandovë 194, aktivë 71

• Vinicë 348, aktivëe 171

• Delçevë 405, aktivë 181 (112 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 145, aktivë 62

• Shën Nikollë 758, aktivë 212

• Kërçovë 1157, aktivë 545

• Resnjë 414, aktivë 176

• Negotinë 485, aktivë 282 (51 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)