Ballina Lajme Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 24 viktima dhe 1112 raste të reja...

Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 24 viktima dhe 1112 raste të reja me Covid-19, shërohen 709 pacientë

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2553 teste dhe janë regjistruar 1112 raste të reja të Kovid-19 në: Shkup-321, Kumanovë-69, Dibër-10, Shtip-38, Prilep-77, Tetovë-79 Strugë-44, Veles-44, Manastir-65, Ohër-36, Kavadar-26, Gostivar-60, Gjevgjeli-19, Strumicë-35, Kriva Pallankë-7, Radovish-6, Krushevë-3, Koçanë-44, Probishtip -6, Demir Hisar-5, Makedonski Brod-1, Pehçevë-1, Berovë-23, Valandovë-12, Vinicë-11, Delçevë-13, Kratovë-2, Shën Nikollë-5, Kërçovë-12, Resnjë-16, Negotinë-22, transmeton Tetova News.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 709 pacientë të shëruar nga: Shkup-290, Kumanovë-30, Shtip-31, Prilep-62, Tetovë-52, Strugë-17, Veles-29, Manastir-20, Ohër-57, Kavadar-15 , Gostivar-11, Gjevgjeli-6, Strumicë-14, Kriva Pallankë-5, Radovish-6, Krushevë-1, Koçanë-18, Probihstip-2, Demir Hisar-3, Makedonski Brod-1, Pehçevë-4, Berovë- 3, Valandovë-3, Kratovë-4, Shën Nkollë-2, Kërçovë-10, Resnjë-5, Negotinë-8.

24 persona humbën jetën, katër pacientë nga Shkupi (76, 62, 67 dhe 70), një nga Kumanova (64), një nga Shtipi (87), tre nga Prilepi (69, 45 dhe 79), dy nga Tetova (41 dhe 65v), dy nga Velesi (81 dhe 61), pesë pacientë nga Manastiri (70, 91, 48, 60 dhe 73), një nga Ohri (89), një nga Kriva Pallanka (47), një nga Krusheva (60), një nga Koçani (41), një nga Makedonski Brodi (40) dhe një pacient nga Vinica (66). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 54743, numri i pacientëve të kuruar është 32366, numri i viktimave është 1511 dhe numri i rasteve aktivëe është 20866.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 23935, aktivë 9883

• Kumanovë 3427, aktivë 961

• Dibër 431, aktivë 96

• Shtip 2419, aktivë 537

• Prilep 2598, aktivë 1010

• Tetovë 3526, aktivë 1004

• Strugë 1283, aktivë 419

• Veles 1739, aktivë 784

• Manastir 1703, aktivë 849

• Ohër 1398, aktivë 590

• Kavadar 1056, aktivë 452

• Gostivar 2107, aktivë 759

• Gjevgjeli 657, aktivë 231 (48 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 118 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1550, aktivëe 613

• Kriva Pallankë 388, aktivë 127

• Radovish 387, aktivë 127

• Krushevë 110, aktivëe 70

• Koçanë 1155, aktivë 333

• Probishtip 319, aktivë 77

• Demir Hisar 173, aktivë 75

• Makedonski Brod 145, aktivë 33

• Pehçevë 95, aktivë 24

• Berovë 334, aktivë 101

• Valandovë 189, aktivë 73

• Vinicë 344, aktivëe 181

• Delçevë 393, aktivë 177 (105 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 144, aktivë 76

• Shën Nikollë741, aktivë 233

• Kërçovë 1126, aktivë 517

• Resnjë 402, aktivë 165

• Negotinë 469, aktivë 289 (46 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)