Ballina Aktualitet Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 35 viktima dhe 387 raste të reja...

Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 35 viktima dhe 387 raste të reja me Covid-19

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1176 teste dhe janë regjistruar 387 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-174, Kumanovë-17, Shtip-19, Prilep-12, Tetovë-26, Veles-12, Manastir-20, Ohër-1, Kavadar-3, Gostivar-56, Gjevgjeli-1, Strumicë-6, Kriva Pallankë-4, Radovish-1, Krushevë-3, Koçanë-4, Probishtip-2, Demir Hisar-1, Berovë-1, Valandovë-2, Vinicë-1, Delçevë-7, Shën Nikollë-7, Kërçovë-3, Negotinë-4.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 528 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-210, Kumanovë-35, Dibër-8, Shtip-25, Prilep-53, Tetovë-38, Veles-26, Manastir-3, Kavadar-14, Gostivar-18 , Gjevgjeli-5, Strumicë-19, Kriva Pallankë-6, Radovish-3, Krushevë-2, Koçanë-12, Probishtip-4, Makedonski Brod-2, Berovë-4, Vallandovë-3, Delçevë-8, Kratovë-6 , Shën Nikollë-18, Negotinë-6.

35 persona humbën jetën, dhjetë pacientë nga Shkupi (46, 68, 79, 76, 76, 73, 48, 66, 71 dhe 66), tre nga Kumanova (67, 82 dhe 79), një nga Shtipi (79), dy nga Prilepi (68 dhe 69), një nga Tetova (84), një nga Velesi (73), dy nga Manastiri (88 dhe 77), një pacient nga Ohri (82), një nga Kavadari (73), katër pacientë nga Gostivari (75, 73, 50 dhe 43), një nga Dojrani – PE Gjevgjeli (65), dy nga Strumica (48 dhe 75), një nga Radovishi (76), një nga Koçani (67), dy nga Berova (70 dhe 53) ) dhe dy pacientë nga Kërçova (54 dhe 70).

Numri i përgjithshëm i të diagmostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 55127, numri i pacientëve të rikuperuar është 32894, numri i viktimave është 1546 dhe numri i rasteve aktivëe është 20687.

Shpërndarja gjeografike e të prekurve nga Kovid-19 është si më poshtë:

• Shkup 24109, aktivë 9837

• Kumanovë 3444, aktivë 940

• Dibër 430, aktivë 87

• Shtip 2439, aktivë 531

• Prilep 2608, aktivë 965

• Tetovë 3550, aktivë 989

• Strugë 1283, aktivë 419

• Veles 1752, aktivë 770

• Manastir 1722, aktivë 863

• Ohër 1399, aktivë 590

• Kavadar 1059, aktivë 440

• Gostivar 2163, aktivë 793

• Gjevgjeli 658, aktivë 226 (49 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 118 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1556, aktivë 598

• Kriva Pallankë 393, aktivë 126

• Radovish 388, aktivë 124

• Krushevë 113, aktivë 71

• Koçanë 1159, aktivë 324

• Probishtip 322, aktivë 76

• Demir Hisar 173, aktivë 75

• Makedonski Brod 145, aktivë 31

• Pehçevë 95, aktivëe 24

• Berovë 335, aktivë 96

• Vallandovë 191, aktivë 72

• Vinicë 345, aktivëe 182

• Delçevë 400, aktivë 176 (108 persona nga PE Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 144, aktivë 70

• Shën Nikollë 748, aktivë 222

• Kërçovë 1129, aktivë 518

• Resnjë 402, aktivë 165

• Negotinë 473, aktivë 287 (46 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)