Ballina Aktualitet Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 39 viktima dhe 1.237 raste të reja...

Bilanci në Maqedoninë e Veriut: 39 viktima dhe 1.237 raste të reja me COVID në 24 orët e fundit

39 pacientë në të gjithë Maqedoninë në 24 orët e fundit e humbën jetën nga koronavirusi. Bëhet fjalë për dhjetë pacientë nga Shkupi (73, 84, 63, 61, 83, 38, 77, 76, 62 dhe 76), një nga Kumanova (76), një nga Shtipi (51), tre pacientë nga Prilepi (71, 57 dhe 56), një nga Tetova (65), gjashtë nga Velesi (76, 59, 81, 63, 81 dhe 85), pesë nga Manastiri (68, 65, 44, 76 dhe 69), dy nga Ohri (54 dhe 63v), gjashtë pacientë nga Strumica (72, 85, 71, 54, 77 dhe 71v), një nga Krusheva (44v), një nga Koçani (67v), një nga Kërçova (67v) dhe një pacient nga Negotina (67v). Vetëm njëri ndërroi jetë jashtë, të tjerët në spital, transmeton Tetova News.

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3200 teste dhe janë regjistruar 1237 raste të reja me Kovid-19, përkatësisht 506 në Shkup, në Kumanovë 23, Shtip-55, Prilep-91, Tetovë-51, Strugë-31, Veles-67, Manastir-30, Ohër- 26, Kavadar-31, Gostivar-75, Gjevgjeli-23, Strumicë-38, Kriva Pallankë-8, Radovish-11, Krushevë-12, Koçanë-15, Probishtip-3, Demir Hisar-7, Makedonski Brod-4, Berovë -1, Valandovë-6, Vinicë-3, Delçevë-2, Kratovëo-5, Shën Nikollë-24, Kërçovë-36, Resnjë-13, Negotinë-29.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 748 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-284, Kumanovë-49, Shtip-32, Prilep-61, Tetovë-69, Strugë-5, Veles-51, Manastir-28, Ohër-13, Kavadar-14 , Gostivar-35, Gjevgjeli-12, Strumicë-25, Kriva Pallankë-7, Radovish-8, Krushevë-1, Koçanë-15, Probihstip-8, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-3, Berovë-4, Valandovë- 3, Delçevë-5, Shën Nikollë-8, Kërçovë-1, Resnjë-1, Negotinë-5.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 52449, numri i pacientëve të rikuperuar është 30952, numri i të personave që kanë humbur jetën është 1462 dhe numri i rasteve aktivëe është 20035. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 23069, aktivë 9692

• Kumanovë 3308, aktivë 910

• Dibër 421, aktivë 86

• Shtip 2352, aktivë 525

• Prilep 2471, aktivë 997

• Tetovë 3372, aktivë 960

• Strugë 1212, aktivëe 365

• Veles 1654, aktivë 761

• Manastir 1609, aktivë 784

• Ohër 1324, aktivë 576

• Kavadar 1000, aktivë 429

• Gostivar 1981, aktivë 667

• Gjevgjeli 621, aktivë 219 (39 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 114 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1492, aktivë 585

• Kriva Pallankë 373, aktivë 119

• Radovish 374, aktivë 123

• Krushevë 100, aktivë 65

• Koçanë 1098, aktivë 315

• Probishtip 304, aktivë 67

• Demir Hisar 165, aktivë 73

• Makedonski Brod 139, aktivë 28

• Pehçevë 94, aktivëe 31

• Berovë 308, aktivë 81

• Valandovë 165, aktivë 54

• Vinicë 325, aktivëe 163

• Delçevë 376, aktivë 163 (101 persona nga PE Delçevo janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 142, aktivë 80

• Shën Nikollë 730, aktivë 233

• Kërçovë 1059, aktivë 460

• Resnjë 382, aktivë 150

• Negotinë 429, aktivë 274 (44 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)