Ballina Aktualitet Bilanci në RMV: 32 jetë të humbura dhe 820 raste me COVID...

Bilanci në RMV: 32 jetë të humbura dhe 820 raste me COVID në 24 orët e fundit

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2019 teste dhe janë regjistruar 820 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-279, Kumanovë-49, Shtip-39, Prilep-15, Tetovë-42, Strugë-33, Veles-19, Manastir-58, Ohër-24, Kavadar-34, Gostivar-37, Gjevgjeli-25, Strumicë-25, Kriva Pallankë-6, Radovish-7, Koçanë-15, Probishtip-10, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-1, Pehçevë-3, Berovë-14, Vallandovë-11, Vinicë-6, Dellçevë-15, Kratovë-3, Shën Nikollë-15, Kërçovë-11, Resnjë-1, Negotinë-21.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 895 pacientë të shëruar nga: Shkup-496, Kumanovë-39, Shtip-32, Prilep-37, Tetovë-29, Strugë-26, Veles-26, Manastir-18, Ohër-33, Kavadar-17 , Gostivar-31, Gjevgjeli-8, Strumicë-17, Radovish-3, Krushevë-4, Koçanë-13, Probishtip-2, Demir Hisar-2, Makedonski Brod-3, Pehçevë-3, Berovë-4, Vallandovë-8 , Vinicë-5, Delçevë-1 Kratovë-6, Shën Nikollë-8, Kërçovë-8, Resnjë-7 dhe Negotinë-9.

32 persona humbën jetën, njëmbëdhjetë pacientë nga Shkupi (73, 68, 72, 83, 77, 78, 62, 63, 88, 55, 56), katër nga Kumanova (89, 95, 63, 57), tre nga Prilepi ( 65, 59, 79v), një pacient nga Tetova (83v), një nga Velesi (67v), tre nga Manastiri (77, 53, 62v), një nga Ohri (75v), tre pacientë nga Gostivari (59, 76, 66v ), një nga Gjevgjelia (74), tre nga Strumica (57, 68, 76) dhe një pacient nga Resnja (61). Pacientët ndërruan jetë në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 61543, numri i pacientëve të kuruar është 38400, numri i viktimave është 1731, dhe numri i rasteve aktive është 21412.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja e rasteve aktive sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 26877, aktivë 10150
• Kumanovë 3738, aktivë 942
• Dibër 462, aktivë 97

• Shtip 2662, aktivë 558
• Prilep 2983, aktivë 1047
• Tetovë 3812, aktivë 961

• Strugë 1446, aktivë 456
• Veles 1962, aktivë 718
• Manastir 2041, aktivë 891

• Ohër 1595, aktivë 618
• Kavadar 1247, aktivë 496
• Gostivar 2516, aktivë 942

• Gjevgjeli 737, aktiv 243 (58 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 132 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1705, aktiveë 597
• Kriva Pallankë 429, aktivë 126
• Radovish 428, aktivë 118

• Krushevë 129, aktivë 71
• Koçanë 1241, aktivë 288
• Probishtip 364, aktiv 91

• Demir Hisar 199, aktivë 87
• Makedonski Brod 169, aktivë 47
• Pehçevë 100, aktivë 23

• Berovë 361, aktivë 94
• Vallandovë 217, aktivë 69
• Vinicë 373, aktivë 159

• Delçevë 454, aktivë 205 (129 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 154, aktivë 53
• Shën Nikollë 836, aktivë 235

• Kërçovë 1263, aktivë 517
• Resnjë 459 aktivë 191

• Negotinë 584, aktivë 322 (70 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)