Ballina Aktualitet Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e...

Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Në 24 orët e fundit në Maqedoninë e Veriut janë kryer 2564 teste dhe janë regjistruar 946 raste të reja me Covid-19. Gjithsej 789 pacientë u shëruan dhe 33 humbën jetën.

Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, 426 të reja janë regjistruar në Shkup, Kumanovë-36, Dibër-2, Shtip-22, Prilep-56, Tetovë-46, Strugë-24, Veles-30, Manastir-61, Ohër-31 Kavadar-24, Gostivar-46, Gjevgjeli-12, Strumicë-15, Kriva Pallankë-5, Radovish-2, Krushevë-4, Koçanë-3, Probishtip-3, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-2, Pehçevë-2 , Berovë-24, Vallandovë-2, Vinicë-1, Dellçevë-11, Kratovë-2, Shën Nikollë-5, Kërçovë-13, Resnjë-15, Negotinë-20.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 789 pacientë të shëruar nga: Shkupi-295, Kumanova-46, Stip-46, Prilepi-56, Tetova-38, Struga-15, Velesi-26, Manastiri-28, Ohri-60, Kavadari-12 , Gostivari-31, Gjevgjelia-10, Strumica-22, Kriva Pallanka-10, Radovishi-7, Krusheva-1, Koçani-13, Probishtipi-1, Demir Hisari-4, Pehçeva-1, Berova-5, Vallandova-4 , Vinica-3, Kratova-7, Shën Nikolla-11, Kërçova-19, Resnja-9 dhe Negotina-9.

Jetën e humbën 33 persona, nëntë pacientë nga Shkupi (62, 62, 63, 67, 79, 66, 74, 81 dhe 68), një nga Kumanova (70), një nga Shtipi (89), gjashtë pacientë nga Prilepi (43, 78, 70, 82, 60 dhe 85), një nga Tetova (72), katër nga Struga (60, 71, 65 dhe 79), një nga Velesi (71), një nga Manastiri (55), një nga Gostivari (76) ), një nga Gjevgjelia (53), një nga Strumica (73), një nga Kriva Pallanka (62), një nga Probishtipi (70), dy nga Berova (88 dhe 63), një nga Kratova (71) dhe një pacient nga Kërçova (67). Njëri prej tyre ndërroi jetë jashtë, të tjerët në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të prekurve nga Kovid-19 vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 63890, numri i pacientëve të rikuperuar është 40977, numri i viktimave është 1825 dhe numri i rasteve aktive është 21088.

Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, aktualisht shpërndarja e rasteve aktive sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 27890, aktivë 10273
• Kumanovë 3841, aktivë 884
• Dibër 467, aktivë 102

• Shtip 2739, aktivë 510
• Prilep 3147, aktivë 1002
• Tetovë 3905, aktivë 917

• Strugë 1507, aktivë 445
• Veles 2058, aktivë 681
• Manastir 2173, aktivë 914

• Ohër 1669, aktivë 575
• Kavadar 1316, aktivë 503
• Gostivar 2645, aktivë 936

• Gjevgjeli 766, aktivë 233 (58 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 135 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 1756, aktivë 556
• Kriva Pallankë 449, aktivë 130
• Radovish 444, aktivë 116

• Krushevë 136, aktivë 73
• Koçanë 1252, aktivë 227
• Probishtip 368, aktivë 88

• Demir Hisar 203, aktivë 74
• Makedonski Brod 175, aktivë 50
• Pehçevë 102, aktivë 21

• Berovë 391, aktivë 105
• Vallandovë 223, aktivë 64
• Vinicë 379, aktivëe 146

• Dellçevë 473, aktivë 213 (141 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 156, aktivë 44
• Shën Nikollë 853, aktivë 224

• Kërçovë 1300, aktivë 465
• Resnjë 479, aktivë 190
• Negotinë 628, aktivë 327 (89 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)