Ballina Bota Frika nga Trump: Pse U SH T R I A amerikane është...

Frika nga Trump: Pse U SH T R I A amerikane është vënë në gatishmëri?

Revista amerikane Newsweek shkruan se P e n t a g o n i dhe udhëheqësit u sh t a r a k ëu sh t r i s ë amerikane janë në gatishmëri, nga frika se çfarë mund të bëjë Presidenti Donald Trump në ditët e mbetura në detyrë, të cilën ai duhet të lërë në 20 janar.

Revista citoi një o f i c e r, i cili kërkoi të mbetet anonim, se komandantët u sh t a r a k ë përgjegjës për zonën e Uashingtonit po zhvillonin plane të paparashikuara në rast se forcat e a r m a t o s u r a do të merrnin një thirrje gjatë përurimit të Presidentit të zgjedhur Joe Biden.

Frika nga e paparashikueshmja

Udhëheqësit u sh t a r a k ë konfirmuan për Newsweek se planet po u fshihen Shtëpisë së Bardhë dhe aleatëve të Trump në P e n t a g o n, nga frika se ato do të ndalen.

Udhëheqësit thanë se kishin frikë se Trump do të bënte diçka të paparashikueshme, siç ishte nxjerrja e njerëzve të a r m a t o s u r dhe milicive besnike ndaj tij në rrugët e Uashingtonit për të krijuar k a o s dhe për të parandaluar inaugurimin e Biden, pastaj të vendosnin ligjin u sh t a r a k dhe të bënin thirrje për ndërhyrje u sh t a r a k e.

Opsionet alternative të Trump

Disa ditë më parë, gazeta britanike The Independent raportoi se Trump thuhet se kishte diskutuar mundësinë e përdorimit të u sh t r i s ë për të zhbërë rezultatet e zgjedhjeve të fundit presidenciale në të cilat ai u mund.

Sipas informacionit të përmendur mbi këtë temë, disa zyrtarë të lartë kanë shprehur kundërshtim ndaj një plani të tillë të Trump, i cili është pjesë e kërkimit të tij për opsione alternative sepse ai refuzon të pranojë humbjen.

Michael Flynn, një ish-këshilltar i s i g u r i m i t kombëtar i cili u fal kohët e fundit nga Trump, vuri në dukjese presidenti mund të deklarojë ligjin u sh t a r a k dhe të përdorë u sh t r i n ë për të përsëritur zgjedhjet.