Ballina Bota Bill Gates bëhet pronari më i madh i tokave bujqësore në Amerikë

Bill Gates bëhet pronari më i madh i tokave bujqësore në Amerikë

Bill Gates tani është pronari më i madh i tokave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Ai ka në zotërim 968.000 akra në të gjithë vendin.

Gates themeluesi i Microsoft dhe njeriu i katërt më i pasur në botë, ka tokë të punueshme në 18 shtete ose drejtpërdrejt ose përmes marrëveshjeve të Cascade Investments me palë të treta, sipas Land Report, siç shkruan moneycontrol.com.

Portofoli itij përfshin tokë në Arkansas (afërsisht 192,000 hektarë), Arizona (afërsisht 100,000 hektarë), California (afërsisht 20,000 hektarë) dhe zona më të vogla në Colorado, Florida, Idaho, Illinois, Ioëa, Michigan, Nebraska, Mississippi, Mississippi, Mississippi. Carolina, Ohio, Ëashington, Ëisconsin dhe Ëyoming.

Përveç Gates, të dhënat tregojnë se pronarë të tokave janë edhe Stewart dhe Linda Resnik (bashkëpronarë të Kompanisë Wonderful) të cilët zotërojnë 760,000 hektarë dhe prodhojnë produkte të tilla si mandarinat Wonderland Halos.

Në vitin 2008, Fondacioni Bill & Melinda Gates dha 306 milion dollarë grante për fermerët në Azinë Jugore dhe Afrikën nën-Sahariane.

Përveç kësaj, sipas Forbes, Fondacioni ka investuar gjithashtu në “zhvillimin dhe shpërndarjen e” superkulturave “rezistente ndaj klimës për të cilat ka ngritur një OJQ të quajtur Gates Ag One.”

Edhe pse nuk është ende e qartë se si Gates përdor tokën e tij, Forbes vëren se Gates Ag One dhe Cascade filiali Cottonwood Ag Management (i cili promovon praktika të qëndrueshme bujqësore për tokën, burimet ujore dhe të korrat) dhe e gjithë kjo tregon se cili do të jetë qëllimi i tij.