Ballina Bota Borë e ububushme në Zonguldak të Turqisë, pamje mbresëlënëse (VIDEO+FOTO)

Borë e ububushme në Zonguldak të Turqisë, pamje mbresëlënëse (VIDEO+FOTO)

Borë e madhe ka mbuluar këto dy-tre ditët e fundit Zonguldak-un e Turqisë.

Zonguldak është qytet dhe kryeqendër e krahinës me të njëjtin emër ne rajonin e Detit të Zi të Turqisë.

Ai u krijua në 1849 si një qytet port për minierat e qymyrit aty pranë në Ereğli dhe tregtia e qymyrit mbetet aktiviteti kryesor i tijekonomik. Sipas regjistrimit të vitit 2009, Zonguldak ka një popullsi prej 108.792.

Zonguldak është një nga zonat me të ardhurat më të larta midis qyteteve turke.

Pamjet e dimrit të këtyre ditëve: