Ballina Aktualitet Covid-19, humb jetën një 33-vjeçar nga Gostivari, ky është bilanci i 24...

Covid-19, humb jetën një 33-vjeçar nga Gostivari, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2192 teste dhe janë regjistruar 396 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-198, Kumanovë-12, Shtip-12, Prilep-14, Tetovë-18, Strugë-9, Veles-13, Manastir-14, Ohër-11, Kavadar-13, Gostivar-7, Gjevgjeli-4, Strumicë-13, Kriva Pallankë-3, Radovish-4, Krushevë-3, Koçanë-6, Probishtip-1, Demir Hisar-1, Pehçevë-1, Dellçevë-10, Kratovë-1, Shën Nikollë-3, Kërçovë-11, Resnjë-8, Negotinë-6.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 442 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-229, Kumanovë-17, Shtip-7, Prilep-39, Tetovë-14, Veles-17, Manastir-11, Kavadar-28, Gostivar-13, Gjevgjeli-8 , Strumicë-6, Kriva Pallankë-9, Radovish-4, Koçanë-10, Demir Hisar-1, Makedonski Brod-1, Pehçevë-5, Berovoë-5, Vallandovë-2, Vinicë-3, Kratovë-3, Kërçovë- 5, Resnjë-2, Negotinë-3.

Jetën e humbën 15 persona, katër pacientë nga Shkupi (82, 70, 85 dhe 75), një nga Kumanova (60), një nga Velesi (62), një nga Ohri (61), tre pacientë nga Kavadari (77, 90 dhe 51) ), tre nga Gostivari (73, 67 dhe 33) dhe dy nga Vinica (54 dhe 83). Dy prej tyre ndërruan jetë jashtë, të tjerët në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 87986, numri i pacientëve të rikuperuar është 69137, numri i viktimave është 2672 dhe numri i rasteve aktive është 16177. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve e rasteve të përgjithshme dhe atyre aktive është si më poshtë:

• Shkup 38165, aktivë 9928

• Kumanovë 4951, aktivë 470

• Dibër 695, aktivë 139

• Shtip 3417, aktivë 204

• Prilep 4430, aktivë 325

• Tetovë 4925, aktivë 702

• Strugë 2115, aktivëe 185

• Veles 2908, aktivë 380

• Manastir 3152, aktivë 371

• Ohër 2614, aktivë 425

• Kavadar 2350, aktivëë 465

• Gostivar 3504, aktivë 439

• Gjevgjeli 1234, aktivë 207 (81 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 210 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 2443, aktivë 453

• Kriva Pallankë 697, aktivë 99

• Radovish 665, aktivë 76

• Krushevë 184, aktivë 31

• Koçanë 1673, aktivë 153

• Probishtip 471, aktivë 36

• Demir Hisar 239, aktivë 29

• Makedonski Brod 234, aktivë 15

• Pehçevë 173, 25 aktivëe

• Berovë 554, aktivë 65

• Vallandovë 323, aktivë 32

• Vinicë 472, aktivë 62

• Dellçevë 708, aktivë 229 (188 persona nga PE Dellçevë janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratovë 206, aktivëe 14

• Shën Nikollë 1060, aktivë 71

• Kërçovë 1641, aktivëe 191

• Resnjë 688, aktivë 125

• Negotinë 1095, aktivë 231 (174 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)