Ballina Aktualitet Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e...

Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 793 teste dhe janë regjistruar 72 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-45, Kumanovë-4, Tetovë-4, Gostivar-4, Shtip-4, Kavadar-3, Strugë-4, Kërçovë-1, Shën Nikollë-1, Negotinë-1, Dibër-1.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 1023 pacientë të shëruar nga: Shkup-511, Kumanovë-51, Tetovë-32, Prilep-46, Gostivar-29, Shtip-17, Manastir-34, Veles-38, Strumicë-26, Kavadar-50 , Koçanë-22, Kërçovë-11, Shën Nikollë-5, Gjevgjeli-15, Negotinë-21, Dibër-22, Resnjë-3, Kriva Pallankë-20, Radovish-23, Berovë-9, Dellçevë-1, Probishtip-3 , Vinicë-4, Vallandovë-5, Makedonski Brod-2, Bogdanci-6, Krushevë-3, Demir Kapi-2, Pehçevë-11, Dojran-1.

Jetën e humbën 13 persona , katër pacientë nga Shkupi (74, 69, 93 dhe 87), tre nga Prilepi (69, 76 dhe 57), një pacient nga Velesi (51), një nga Negotina (80), një nga Dibra (71) ), një nga Radovishi (66), një nga Makedonski Brodi (66) dhe një pacient nga Kratova (76). Njëri prej tyre ndërroi jetë jashtë, të tjerët në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë ësht 89463, numri i pacientëve të rikuperuar është 74800, numri i viktimave është 2739 dhe numri i rasteve aktivëe është 11924. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve e rasteve të përgjithshme dhe atyre aktive është si më poshtë:

• Shkup 38853, aktivëë 7027
• Kumanovë 5050, aktivë 436
• Tetovë 4977, aktivë 456

• Prilep 4482, aktivë 267
• Gostivar 3546, aktivë 316
• Shtip 3447, aktivë 167

• Manastir 3174, aktivë 226
• Veles 2970, aktivë 310
• Ohër 2664, aktivë 367

• Strumicë 2479, aktivë 365
• Kavadar 2411, aktivë 366
• Strugë 2152, aktivë 175

• Koçanë 1702, aktivë 120
• Kërçovë 1671, aktivë 150
• Shën Nikollë 1061, aktivë 48

• Gjevgjeli 954, aktivë 116
• Negotinë 945, aktivë 154
• Dibër 725, aktivë 106

• Resnjë 712, aktivë 113
• Kriva Pallankë 705, aktivë 72
• Radovish 676, aktivë 53

• Berovë 567, aktivë 51
• Dellçevë 538, aktivë 155
• Probishtip 482, aktivë 33

• Vinicë 476, 40 aktivë
• Vallandovë 325, aktivë 24
• Demir Hisar 241, aktivë 13

• Makedonski Brod 239, aktivë 14
• Bogdanci 214, aktivë 32
• Kratovë 209, aktivë 15

• Krushevë 192, aktivë 33
• Makedonska Kamenicë 189, aktivë 47

• Demir Kapi 179, aktivë 36
• Pehçevë 175, aktivë 14
• Dojran 81, aktivë 7