Ballina Aktualitet Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e...

Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1.854 teste dhe janë regjistruar 307 raste të reja me Kovid-19 në: Shkup-137, Kumanovë-17, Tetovë-13, Prilep-13, Gostivar-10, Shtip-4, Manastir-7, Veles-15, Ohër-10, Strumicë-9, Kavadar-10, Strugë-3, Kërçovë-8, Shën Nikollë-1, Gjevgjeli-6, Negotinë-1, Dibër-11, Resnjë-5, Kriva Pallankë-1, Radovish-4, Berovë-1, Delçevë-6, Probishtip-3, Vinicë-2, Makedonski Brod-1, Bogdanci-3, Kratovë-3, Krushevë-3.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi sot 658 pacientë të rikuperuar nga: Shkupi-444, Kumanova-13, Tetova-9, Prilepi-22, Gostivari-11, Shtipi-7, Velesi-11, Ohri-46, Strumica-7, Kavadari-19, Struga-34, Koçani-2, Shën Nikolla-2, Gjevgjelia-8, Negotina-6, Radovishi-3, Berova-3, Dellçeva-1, Probishtipi-1, Vinica-1, Makedonski Brod-3, Krushevo-2 , Demir Kapia-1 dhe Pehçeva-2.

Jetën e humbën 14 persona, pesë pacientë nga Shkupi (70, 78, 65, 75 dhe 80), një nga Prilepi (73), një nga Gostivari (71), nga Shtipi (66), dy pacientë nga Ohri ( 75 dhe 78), një nga Kavadar (52), një nga Kërçova (63), një nga Shën Nikolla (57) dhe një pacient nga Gjevgjelia (80). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 90,124, numri i pacientëve të rikuperuar është 76,045, numri i vdekjeve është 2,768 dhe numri i rasteve aktivëe është 11,311. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike deri më tani, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shkup 39,161, aktivë 6,455
Kumanovë 5,079, aktivë 433
Tetovë 5,007, aktivë 467

Prilep 4,510, aktivë 259
Gostivar 3,562, aktivë 306
Shtip 3.458, aktivë 162

Manastir 3,185, aktivë 226
Veles 2,995, aktivë 311
Ohër 2,694, aktivë 349

Strumicë 2,496, aktivë 362
Kavadar 2,440, aktivë 355
Strugë 2.165, aktivë 154

Koçanë 1,704, aktivë 114
Kërçovë 1,689, aktivë 158
Shën Nikollë 1,063, aktivë 46

Gjevgjeli 963, aktivë 114
Negotinë 949, aktivë 150
Dibër 736, aktivë 117
Resnjë 720, aktivë 121

Kriva Pallankë 709, aktivë 67
Radovish 683, aktivë 51
Berovë 572, aktivë 50

Dellçevë 547, aktivë 162
Probishtip 492, aktivë 37
Vinicë 481, aktivë 44

Vallandovë 325, aktivë 23
Demir Hisar 242, aktivë 14
Makedonski Brod 240, aktivë 12

Bogdanci 217, aktivë 33
Kratovë 213, aktivë 17
Krushevë 199, aktivë 38

Makedonska Kamenica 190, aktivë 48
Demir Kapi 180, aktivë 36
Pehçevë 177, aktivë 13
Dojran 81, aktivë 7