Ballina Aktualitet Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e...

Covid-19, ky është bilanci i 24 orëve të fundit në Maqedoninë e Veriut

Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1,466 teste, janë regjistruar 183 raste të reja me Kovid-19, gjashtë persona kanë humbur jetën dhe 1,731 pacientë janë shëruar, transmeton Tetova News.

“Nga 183 raste të reja të regjistruara, shumica janë në Shkup-85, Kumanovë-6, Tetovë-10, Prilep-7, Gostivar-6, Shtip-3, Manastir-1, Veles-4, Ohër-10, Strumicë-3, Kavadar -13, Strugë-5, Koçanë-2, Kërçovë-1, Shën Nikollë-1, Gjevgjeli-6, Negotinë-4, Dibër-1, Resnjë-6, Radovish-2, Dellçevë-1, Probishtip-2, Bogdanci- 2, Kratovë-1, Dojran-1.

Instituti i Shëndetit Publik sot regjistroi 1731 pacientë të shëruar nga: Shkup-983, Kumanovë-57, Tetovë-98, Prilep-5, Gostivar-87, Shtip-23, Manastir-60, Veles-62, Ohër-25, Strumicë-60 , Kavadar-36, Strugë-21, Koçanë-24, Kërçovë-28, Shën Nikollë-9, Gjevgjeli-18, Negotinë-29, Dibër-6, Resnjë-16, Kriva Pallankë-10, Radovish-4, Berovë-4 “Dellçevë-10, Probishtip-2, Vinicë-13, Vallandovë-7, Demir Hisar-5, Bogdanci-5, Makedonska Kamenica-12, Demir Kapi-9, Pehçevë-1 dhe Dojran-2”, thuhet në deklaratë.

Gjashtë persona humbën jetën, një pacient nga Shkupi (90), një nga Kumanova (51), një nga Prilepi (77), një nga Gostivari (71) dhe dy pacientë nga Ohri (72 dhe 45). Pacientët ndërruan jetë në spital, transmeton Tetova News.

Numri i përgjithshëm i të diagnostifikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 90654, numri i pacientëve të kuruar është 78154, numri i viktimave është 2785 dhe numri i rasteve aktivëe është 9715. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 39426, aktivë 5461
• Kumanovë 5109, aktivë 392
• Tetovë 5031, aktivë 382

• Prilep 4522, aktivë 250
• Gostivar 3576, aktivë 228
• Shtip 3474, aktivë 149

• Manastir 3187, aktivë 165
• Veles 3010, aktivë 257
• Ohër 2721, aktivë 349

• Strumicë 2506, aktivë 302
• Kavadar 2466, aktivë 336
• Strugë 2174, aktivë 141

• Koçanë 1714, aktivë 96
• Kërçovë 1694, aktivë 130
• Shën Nikollë 1066, aktivë 38

• Gjevgjeli 970, aktivë 101
• Negotinë 953, aktivë 121
• Dibër 741, aktivë 116

• Resnjë 727, aktivë 109
• Kriva Pallankë 712, aktivë 56
• Radovish 685, aktivë 46

• Berovë 575, aktivë 47
• Dellçevë 558, aktivë 163
• Probishtip 499, aktivë 42

• Vinicë 482, aktivë 32
• Vallandovë 325, aktivë 15
• Demir Hisar 242, aktivë 9

• Makedonski Brod 240, aktivë 12
• Bogdanci 222, aktivë 32
• Kratovë 214, aktivë 17

• Krushevë 200, aktivë 38
• Makedonska Kamenica 190, aktivë 36

• Demir Kapi 182, aktivë 29
• Pehçevë 179, aktivë 12
• Dojran 82, aktivë 6