Ballina Bota Dhoma e Përfaqësuesve të SHBA voton pro ngritjes së akuzave për shkarkimin...

Dhoma e Përfaqësuesve të SHBA voton pro ngritjes së akuzave për shkarkimin e Trump (VIDEO)

Një shumicë e Dhomës së Përfaqësuesve votuan të mërkurën për ta bërë Donald Trump presidentin e parë të SHBA që do të fajësohet dy herë, duke e akuzuar zyrtarisht atë në ditët e tij të rënies në pushtet me nxitjen e një kryengritje vetëm një javë pasi një turmë e  dh u n sh m e  e mbështetësve të tij  s u l m o i  Kapitolin.

Por dukej e pamundur që fajësimi jashtëzakonisht i shpejtë do të çonte në rrëzimin e Trump para mbarimit të mandatit katër-vjeçar të Presidentit Republikan. Lideri i shumicës Republikane i Senatit, Mitch McConnell, refuzoi thirrjet e Senatit në seancë emergjente për të filluar një  gj y q  të menjëhershëm për fajësimin, sipas një zëdhënësi.

Dhoma kaloi një artikull të vetëm të fajësimit – një akuzë zyrtare – duke akuzuar Trump për “nxitje të  k r y e n g r i t j e s”, i përqendruar në një fjalim ndezës që ai mbajti para mijëra mbështetësve pak para se turma pro-Trump të tërhiqej nëpër Kapitol. Turma ndërpreu çertifikimin zyrtar të fitores së Biden mbi Trump në zgjedhjet e 3 nëntorit, dërgoi ligjbërësit të fshiheshin dhe la pesë persona të  v d e k u r, përfshirë një oficer policie.

Gjatë fjalës së tij, Trump përsëriti pretendimet e rreme se zgjedhjet ishin mashtruese dhe inkurajoi mbështetësit të marshonin në Kapitol.