Ballina Bota “Nuk kam frikë, kur të vdes më ngrini”/ Si e mori virusin...

“Nuk kam frikë, kur të vdes më ngrini”/ Si e mori virusin legjenda e gazetarisë botërore, nuk do ta besoni

Drejtuesi emblematik i televizionit amerikan, Larry King, i cili humbi betejën e tij për shkak të komplikimeve të sëmundjes, në moshën 87 vjeçare, ishte infektuar me koronavirusin në shtëpinë e tij, sipas rrjetit NBC. Për tre javë, “mësuesi” 87-vjeçar i gazetarisë Amerikane, i cili la një epokë me emisionin e tij në CNN “Larry King Live” (nga 1985 në 2010), u shtrua në spital në Qendrën Mjekësore “Cedars-Sinai” në Los Angjelos.

Kur ai u shtrua në spital, ai u transferua në njësinë e kujdesit intensiv por më 4 janar, mjekët e transferuan në një dhomë normale.

Ai qëndroi në spital për mjekim, duke dhënë përfundimisht frymën e fundit.

Sipas një burimi të cituar nga rrjeti amerikan “NBC”, Larry King thuhet se ka kontraktuar koronavirusin nga një punonjës shëndetësor i cili e vizitoi atë në shtëpinë e tij.

Përveç kësaj, një nga djemtë e tij u zbulua gjithashtu se ishte pozitiv për virusin.

Mosha e tij e shtyrë, si dhe gjendja e tij e brishtë shëndetësore e vënë atë në rrezik në rritje.

Në vitet e fundit ai ka pasur shumë probleme shëndetësore të tilla si sulmi në zemër dhe kanceri i mushkërive.

Sa i përket mendimit të tij mbi vdekjen, ai kishte deklaruar janarin e kaluar në stacionin televiziv të Los Anxhelos “KTLA” se ai nuk ka më frikë të vdesë.

Sidoqoftë, sipas një raporti në gazetën “Sot”, gazetari me format e ikonës dhe më shumë se 50,000 intervista në pasuritë e tij, kishte shprehur vazhdimisht dëshirën për t’u ngrirë kur të vdiste, pasi nuk besonte në jetën e përtejme.

“Unë nuk kam frikë nga vdekja tani pasi është diçka me të cilën do të përballemi të gjithë. Dhe kur jeni përballur me kaq shumë sëmundje dhe keni arritur të përballoni – tani unë jam 86 vjeç. Cili është jetëgjatësia mesatare e burrave amerikanë? 76, 77; Unë tashmë e kam kapërcyer atë për 10 vjet”, kishte deklaruar ai një vit para se t’i jepte lamtumirë njëherë e përgjithmonë audiencës dhe dashurisë së tij të madhe: gazetarisë.