Ballina Bota Zvicra drejt normalizimit, nga 1 marsi fillon lehtësimi i masave anti-COVID

Zvicra drejt normalizimit, nga 1 marsi fillon lehtësimi i masave anti-COVID

Këshilli Federal ka vendosur se cilat lehtësime do të aplikohen sërish nga 1 marsi.

Koha e lirë

A mund të bëhet sërish zgarrë me miqtë pranë liqenit?

Po. Takimet me miqtë dhe familjen jashtë lejohen përsëri me deri në 15 persona.

A mund të bëj një festë klubi me 15 persona në park?

Jo Meqenëse ky nuk është një takim spontan dhe gjithashtu nuk është një përjashtim për takimet me familjen dhe miqtë, kjo mbetet e ndaluar për momentin. Kjo vlen edhe për organizatat e tjera të kohës së lirë të tilla si ngjarjet në famulli, shoqatat e lagjeve dhe aktivitete të tjera të klubit.

Sa miq mund të ftoj në shtëpi?

Sikurse më parë, në ngjarje private brenda lejohen vetëm 5 persona, këtu përfshihen edhe fëmijët.

A mund të këndoj përsëri?

Të kënduarit, provat dhe bërja e muzikës është e mundur për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë e lindur në vitin 2001 ose më vonë, por pa performuar para një publiku, informon Shtegu.com. Për të rriturit, të kënduarit së bashku në zonën joprofesionale jashtë rrethit të familjes është i ndaluar.

A lejohen rihapja e tarracave të kopshtit?

Jo, tarracat, qoftë në zonat e skive apo tarracat e kopshtit të restoranteve, do të mbyllen të paktën deri më 22 mars.

Sport

A mund të rifillojë trajnimin klubi i futbollit?

Po, por: Trajnimi në ekip lejohet vetëm në grupe deri në 15 persona dhe pa kontakte fizike. Ndeshjet e stërvitjes dhe ushtrimet në të cilat afroheni shumë janë të ndaluara. Lejohet përsëri trajnimi taktik dhe teknik me distancë të mjaftueshme. Garat mbeten të ndaluara, duke përfshirë, për shembull, turne masive.

A duhet të mbaj maskë në fushë tenisi?

Nuk duhet të mbahet ndonjë maskë kur bëni sporte jashtë, nëse mirëmbahet distanca. Kontakti i trupit nuk lejohet, as garat. Kjo vlen për të gjithë mbi moshën 20-vjeçare.

Po fëmijët dhe adoleshentët?

Fëmijët dhe të rinjtë tashmë kanë pasur disa privilegje para 16-vjetorit të tyre, për shembull në sport. Ju mund të luani futboll ose hokej të brendshëm brenda dhe jashtë, të praktikoni në një mur ngjitje ose të provoni një vallëzim xhaz, pa një kufi fiks për numrin e personave. Nga 1 marsi, kjo fushë do të zbatohet gjithashtu për të rinjtë e lindur në vitin 2001 ose më vonë. Përveç kësaj, gara gjithashtu mund të zhvillohen, por pa audiencë.

Blerje, punë zyre nga shtëpia, klube rinore

A lejohen që dyqanet të hapen përsëri?

Po, të gjitha dyqanet lejohen të rihapen. Numri maksimal i njerëzve dhe kërkesa për maska ​​zbatohen kudo.

A duhet të punoj akoma nga shtëpia?

Po, detyrimi i punës së zyrës nga shtëpia.

A mund të bëjnë prova përsëri bende, orkestra dhe kore?

Provat dhe koncertet lejohen për të rinjtë e lindur në vitin 2001 ose më vonë. Shfaqjet me një audiencë mbeten të ndaluara.

A mund të zhvillohet kampi muzikor?

Po, kampe të tilla lejohen për të rinjtë e lindur në vitin 2001 ose më vonë. Për këtë kërkohet një koncept mbrojtjeje.

A mund të bëjmë përsëri takime me miqtë në klubin e të rinjve?

Klubet e të rinjve mund të rihapen. Një specialist duhet të jetë i pranishëm dhe zbatohet
maskë e detyrueshme për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë më të vjetër se dymbëdhjetë vjet.

A mund ta bëj festën time të ditëlindjes në klubin e të rinjve?

Jo festimet, diskotekat dhe koncertet nuk lejohen. Pirja dhe ngrënia gjithashtu nuk lejohen.

Artikulli paraprakAtleti shqiptar, Izmir Smajlaj merr medaljen e artë në mes të Beogradit (VIDEO)
Artikulli tjetërTetovarët përfituan mijëra euro duke mashtruar kompani nga vendet e Ballkanit