Ballina Shëndeti Koronavirusi Zbulohet një tjetër variant i Covid-19 në Francë, nuk e kap as...

Zbulohet një tjetër variant i Covid-19 në Francë, nuk e kap as tamponi

Autoritetet franceze kanë ngritur alarmin për identifikimin e një varianti të ri të koronavirusit në rajonin veriperëndimor të Bretanjës. Ky variant duket se i shpëton zbulimit nga testet standarde PCR.

Ndërsa është më i vështirë për t’u zbuluar, “analizat fillestare të këtij varianti të ri nuk sugjerojnë as ashpërsi të rritur ose rritje të transmetueshmërisë”, tha ministria e shëndetësisë në vend, në një deklaratë për mediat.

Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka vendosur këtë lloj të ri në kategorinë e saj të “variantit nën hetim” për shkak të anashkalimit të testeve PCR.

Kjo kategori përfshin shumicën e mijëra varianteve që ndodhin natyrshëm, nga të cilat vetëm një pjesë e vogël mund të paraqesin probleme të shëndetit publik, në krahasim me kategorinë “variant për t’u shqetësuar”, siç janë ata të gjetur në Brazil, Mbretërinë e Bashkuar dhe Afrikën e Jugut. sb/abcnews.al/

@tetovanews