Ballina Aktualitet COVID, 45 viktima dhe 1 259 raste të reja në 24 orët...

COVID, 45 viktima dhe 1 259 raste të reja në 24 orët e fundit në Maqedoninë e Veriut

Gjatë 24 orëve të fundit në mbarë vendin nga 4 555 teste të kryera janë regjistruar 1 259 raste të reja me Covid-19. Në ndërkohë nga Instituti i Shëndetit Publik njoftojnë se janë shëruar 751 pacientë. Ndërsa  b e t e j ë n  me Covid-19 e kanë humbur 45 pacientë. Që nga fillimi i pandemisë, në vendin tonë janë regjistruar gjithsej 136.402 raste, prej të cilëve 111 039 janë shëruar, kurse 4 022 kanë ndërruar jetë. Vendi aktualisht ka 21 265 raste aktive me virusin korona.

Në Shkup ndërruan jetë 20 pacientë (89, 85, 84, 83, 81, 81, 77, 76, 76, 76, 73, 71, 69, 68 67, 66, 62, 61, 59, 32vjeç) të infektuar me virusin kroona, katër nga Manastiri (81, 62, 61, 60v), Veles (69 dhe 56v), Gostivari (77 dhe 63v), Ohri (84 dhe 70v), Strumica (73 dhe 67v), Koçani (86 dhe 74v), Gjevgjelia (74 dhe 64v), Kumanova (78v), Kavadarci (61v), Shtip (61v), Kërçova (73v), Shën Nikolla (71v), Resnja (77v), Dibra (75v), Probishtipi (74v), dhe Vinica (69v).

Rastet e reja:

Shkup – 562,
Manastir – 97,
Kumanovë – 83,

Veles -51,
Strumicë – 48,
Kavadarci – 47,

Ohër – 42,
Prilep – 40,
Tetovë – 38,

Gostivar – 34,
Gjevgjeli – 28,
Kërçovë – 26,

Shtip – 22,
Radovish – 17,
Sveti Nikolla 14

Vallandova – 14,
Koçani, 13
Resnja 13

Berova – 13,
Kriva Pallanka – 11,
Probishtipi – 8,

Negotina – 7,
Struga, 5
Dellçeva 5

Makedonski Brod – 5,
Krusheva 4
Bogdanci – 4,

Demir Kapia – 3,
Demir Hisar – 2,
Vinica, 1

Kratova 1
Pehçeva – 1

Pacientët e shëruar:

Shkup – 213,
Ohër – 82,
Prilep -57,

Tetovë – 40,
Veles – 38,
Manastir – 36,

Kumanovë – 33,
Kavadarci – 31,
Strumicë – 27,

Gostivar -23,
Koçani – 22,
Shtip 20

Negotinë – 20,
Gjevgjeli – 14,
Dibër 12

Demir Kapija – 12,
Radovish – 11,
Sveti Nikolla 8

Vinica – 8,
Kërçovë, 7
Berovë 7

Probishtip – 7,
Resnja 6
Vallandova – 6,

Kriva Pallanka – 4,
Makedonski Brod – 2,
Krusheva, 1

Bogdanci, 1
Kratova, 1

Pehçevë 1
Makedonska Kamenica – 1

Rastet aktive:

Shkup 61033, aktiv 10647
Prilep 7344, aktiv 1082
Kumanovë 7264, aktiv 1096

Tetovë 6520, aktiv 649
Manastir 4911, aktiv 1053
Veles 4779, aktiv 799

Gostivar 4714, aktiv 514
Kavadarci 4665, aktiv 724
Shtip 4424, aktiv 465

Ohri 4330, aktiv 752
Strumica 3441, aktiv 432
Struga 2741, aktiv 250

Koçani 2353, aktiv 262
Kërçovë 2123, aktiv 241
Negotinë 1997, aktiv 356

Gjevgjeli 1943, aktiv 393
Sveti Nikolla 1323, aktiv 125
Kriva Pallanka 1112, aktive 109

Resnjë 1079, aktiv 205
Radovish 960, aktiv 140
Berova 895, aktiv 124

Dibër 869, aktiv 44
Dellçeva 872, aktiv 102
Probishtip 717, aktiv 80

Vinica 655, aktiv 94
Vallandova 559, aktiv 96
Krushevë 443, aktiv 123

Bogdanci 429, aktiv 72
Demir Kapija 373, aktiv 63
Kratova 338, aktiv 26

Demir Hisar 333, aktiv 43
Makedonski Brod 318, aktiv 45
Pehçeva 239, aktiv 28

Makedonska Kamenica 212, aktiv 16
Dojran 118, aktiv 15

Ndryshe, deri tani, një total prej 647.559 testeve të Kovid-19 janë kryer në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me virusin korona në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 136.426, numri i pacientëve të shëruar është 111.139, numri i atyre që humbën jetën është 4.022 dhe numri i rasteve aktive është 21.265.