E martë, 19 Tetor, 2021

Austria, Zvicra dhe Belgjika me rregulla të reja për udhëtarët nga Maqedonia e Veriut

Must Read

MPJ informon se Zvicra, Belgjika dhe Austria kanë vendosur rregulla të reja për udhëtarët që hyjnë në vendet e tyre.

Qytetarët tanë mund të udhëtojnë lirshëm për në Zvicër, por vetëm me konfirmimin e dy dozave të vaksinës dhe një formulari të plotësuar online, ndërsa për ata që udhëtojnë në Belgjikë dhe Austri karantina është e detyrueshme, përveç rasteve kur është paraqitur dëshmi e vaksinimit të plotë ose përshtatshmërisë.

Për Zvicrën, ndalimi i hyrjes së shtetasve të vendeve të treta, përfshirë Republikën e Maqedonisë së Veriut, për qëndrim turistik ose çdo lloj tjetër nuk është më në fuqi, por vetëm me një certifikatë për 2 doza të marra vaksine (Më shumë informacion mbi llojin e vaksinës dhe kushtet e hyrjes mund t’i gjeni në lidhjen e mëposhtme: https://travelcheck.admin.ch/check) Kërkesa për të pasur një test negativ (PCR ose Antigjen) nuk pranohet më si bazë për hyrje për këtë kategori personash.

Nëse personi plotëson kushtet për hyrjen në Konfederatën Zvicerane, është e nevojshme të plotësoni formularin në faqen e internetit të Zyrës Federale Zvicerane të Shëndetit Publik në lidhjen e mëposhtme deri në 12 orë para se të hyni në Zvicër: https://swissplf.admin.ch/formula.

Qeveria belge prezanton karantinë për udhëtarët e pavaksinuar të cilët do të hyjnë në Belgjikë nga i ashtuquajturi “Zonat e kuqe”, përfshirë Maqedoninë Veriore. Për shkak të rritjes së numrit të pacientëve të rinj Covid-19 në spitalet në rajonin e kryeqytetit dhe më gjerë në Belgjikë, nga nesër (e Premte, 17 shtator) do të vendosen rregulla më të rrepta të karantinës për udhëtarët që vijnë nga “zona e kuqe”. Ata që nuk janë plotësisht të vaksinuar (dy doza në një interval kohor të përshtatshëm) ose nuk kanë një certifikatë sëmundjeje, pasi të mbërrijnë në Belgjikë nga “zona e kuqe”, duhet t’i nënshtrohen një periudhe karantine 10-ditore. Karantina mund të shkurtohet nëse rezultati i testit shtesë në ditën e shtatë është negativ.

Kur hyni në Austri, duhet të siguroni një nga provat e mëposhtme: dëshmi të vaksinimit ose dëshmi të kalimit të KOVID-19, e cila është mënyra e vetme për të shmangur një karantinë 10-ditore (izolim), i cili mund të ndërpritet pas 5 ditësh me një rezultat të ri negativ të testit PCR.

Të miturit deri në moshën dymbëdhjetë vjeç gjithashtu duhet të izolohen dhe regjistrohen pas mbërritjes, përveç nëse i rrituri që udhëton me ta përjashtohet nga vetizolimi; fëmijët mbi 12 vjeç duhet të kenë dëshmi të vaksinimit ose dëshmi të infektimit me Covid-19. Për të marrë një vaksinë me një dozë të vetme, duhet të tregoni se e keni marrë vaksinën më shumë se 21 ditë më parë, por jo më shumë se 360 ​​ditë para mbërritjes.

Më shumë informacion mbi masat kufizuese për të gjitha vendet mund të gjenden në faqen e internetit të MPJ -së në lidhjen e mëposhtme https://www.mfa.gov.mk/mk/page/1706/informacii-za-covid19.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Elmi Aziri: ASH-AAA është e gatshme për ta përkrahur Bilall Kasamin në Tetovë (VIDEO)

Elmi Aziri nga Aleanca për Shqiptarët në Click Plus ka bërë të ditur se koalicioni opozitar, Aleanca për Shqiptarët...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img