Ballina Shëndeti Koronavirusi Studimi gjerman: Asnjë fëmijë i shëndetshëm midis 5 dhe 18 vjeç nuk...

Studimi gjerman: Asnjë fëmijë i shëndetshëm midis 5 dhe 18 vjeç nuk ka vdekur nga COVID

Një studim nga studiues në Gjermani zbuloi se asnjë fëmijë i shëndetshëm midis moshës 5 dhe 18 vjeç nuk vdiq nga COVID-19 në 15 muajt e parë të pandemisë.

“Në përgjithësi, barra e lidhur me SARS-CoV-2 e një kursi të rëndë sëmundjeje ose vdekjeje te fëmijët dhe adoleshentët është e ulët,” thanë shkencëtarët në një punim të ngarkuar në Medrxix , një faqe interneti që shpërndan printime të pabotuara në shkencat shëndetësore ku punimet që janë gati për t’u rishikuar shpesh shfaqen .

“Ky duket veçanërisht rasti për fëmijët 5-11 vjeç pa sëmundje shoqëruese.”

Megjithëse COVID në Gjermani nuk shkaktoi vdekjen e fëmijëve të shëndetshëm midis moshës 5 dhe 18 vjeç, ai shkaktoi vetëm vdekjen e gjashtë fëmijëve dhe adoleshentëve në atë grupmoshë që kishin kushte paraekzistuese.

Frekuenca e një fëmije që ka nevojë për kujdes intensiv spitalor për COVID do të ishte 1 në 50,000, sipas dokumentit.

Gjithsej tetë foshnja dhe fëmijë të vegjël vdiqën midis marsit 2020 dhe majit 2021, duke përfshirë pesë me kushte para-ekzistuese, duke rezultuar në gjithsej 14 gjermanë nën moshën 18 vjeç që vdiqën nga COVID gjatë një periudhe 15-mujore.

“Shifrat janë të ngjashme me ato të regjistruara në MB, ku vetëm gjashtë nga 12 milionë fëmijë të shëndetshëm kanë vdekur nga COVID-19,” shkruan Summit News .

Duke pasur parasysh rreziqet e njohura të miokarditit të shkaktuar nga vaksina tek të rinjtë, fakti që Pfizer testoi vaksinat e saj mRNA në vetëm 3000 fëmijë 5-11 vjeç dhe i ndoqi shumicën prej tyre për vetëm javë pas dozës së dytë, të dhënat gjermane ngrenë përsëri pyetjen se si autoritetet shëndetësore mund të justifikojnë inkurajimin e fëmijëve apo adoleshentëve për të vaksinuar”, shkruan ish-gazetari amerikan i New York Times , Alex Berenson.

“Nëse e lini fëmijën ose adoleshentin tuaj të shëndetshëm të marrë vaksinën e mRNA për COVID, ju jeni të çmendur,” shkruan Berenson, pozicionet e të cilit tani konsiderohen qartë “të rreme” në tre rreshtat e parë të faqes së tij në Wikipedia.

Pavarësisht gjetjeve të studimit, Gjermania ka të ngjarë të vaksinojë fëmijët nën moshën 12 vjeç në tremujorin e parë të 2022.

Ekziston rreziku që ai të bëhet edhe i detyrueshëm, duke qenë se vendi do të zbatojë detyrimin e vaksinimit për të rriturit deri në shkurt të vitit 2022.

Artikulli paraprak#StormBarra UK, Ireland: Weather ‘bomb’ set to explode over UK as Storm Barra brings heavy snow and 70mph winds
Artikulli tjetërAfghan shelter, Rama recesives an award from Clinton (VIDEO)