Ballina Bota Sistemi energjetik i Ukrainës po funksionon në mënyrë të qëndrueshme

Sistemi energjetik i Ukrainës po funksionon në mënyrë të qëndrueshme

Ministria e Energjisë deklaroi se sistemi energjetik i Ukrainës është i qëndrueshëm gjatë luftës dhe i izoluar nga rrjetet përkatëse. Konsumi në sistemin elektroenergjetik është rritur lehtë dhe është stabilizuar.

Kështu thuhet në rrjetet sociale të departamentit.

Elektriciteti

Popullsia, ushtria dhe konsumatorët e tjerë pajisen me energji elektrike.

Çdo ditë armiku shkatërron qëllimisht infrastrukturën, pa dritë dhe gaz – Mariupol, Chernihiv, shumë qytete të vogla dhe fshatra. Riparuesit e Ukrenergo dhe oblenergo po punojnë vazhdimisht për restaurimin e rrjeteve të energjisë.

Të gjithë HEC-et dhe PSP-të funksionojnë sipas orarit të dispeçimit, duke rregulluar frekuencën dhe kapacitetin.

Të gjitha termocentralet bërthamore në Ukrainë funksionojnë në mënyrë të qëndrueshme. Kapaciteti aktual i katër TEC-eve të Ukrainës siguron prodhimin e nevojshëm të energjisë elektrike për nevojat e vendit.

NPP Zaporizhzhya është nën pushtimin e rusëve. Personeli ukrainas i stacionit punon në të 6 njësitë e energjisë. Megjithatë, të gjitha çështjet teknike janë të detyruara nga menaxhmenti i stacionit të bien dakord me pushtuesit.

Specialistët ukrainas filluan riparimin e linjave të dëmtuara të energjisë për të rivendosur energjinë në termocentralin bërthamor të Çernobilit.

Industria e naftës dhe gazit

– Objektet e rrjetit PGS janë nën siguri të shtuar dhe vazhdojnë të funksionojnë normalisht, me përjashtim të objektit nëntokësor të magazinimit të gazit Krasnopopivsky në rajonin e Luhansk (ndaluar për shkak të armiqësive në afërsi të objektit).

Është rikthyer furnizimi me gaz i 783 objekteve të sektorit privat (këto janë dy vendbanime). Për shkak të granatimeve dhe dëmtimit të infrastrukturës së gazit, një vendbanim – 619 shtëpi private – është shkëputur nga furnizimi me gaz.

Puna e rafinerisë së naftës Shebelinsky nuk është rifilluar ende. Ukrgazvydobuvannya vazhdon të prodhojë në mënyrë të qëndrueshme gaz në të gjitha objektet e saj, përveç atyre pranë linjës së kontaktit.

Sistemi i transmetimit të gazit

Pavarësisht veprimeve ushtarake, OGTSU vazhdon të përmbushë detyrën e saj kryesore – të transportojë gaz për nevojat e Ukrainës. Për një ditë më parë, më 11 mars, kompania dërgoi 112.3 milionë metra kub gaz për konsumatorët ukrainas./Tetova News

@tetovanews