Ballina Bota BE miraton 20 miliardë euro ndihmë për kompanitë gjermane të prekura nga...

BE miraton 20 miliardë euro ndihmë për kompanitë gjermane të prekura nga sanksionet

Komisioni Evropian ka miratuar skemën 20 miliardë euro ndihmë për kompanitë gjermane të prekura nga sanksionet kundër Rusisë.

Plani i Polonisë për të dhënë 836 milionë euro ndihmë shtetërore për sektorin e bujqësisë për të njëjtën arsye mori gjithashtu dritën jeshile.

Ekzekutivi i BE-së tha se plani gjerman do të përfshijë grante të drejtpërdrejta, avantazhe tatimore ose pagese, paradhënie të ripagueshme, garanci, kredi, kapital dhe financim hibrid për kompanitë në të gjithë sektorët përveç financave, raporton Skynews.

Ndihma për bizneset në sektorët e produkteve bujqësore, peshkimit dhe akuakulturës do të kufizohet në 35,000 € secili dhe 400,000 € për ato në sektorë të tjerë.

Skema polake është në formën e granteve direkte në dispozicion të fermerëve të goditur nga rritja e kostove të plehrave./abvnews.al/

Artikulli paraprakNjë javë nga mbytja e krenarisë së Rusisë, ende mister fati i ekuipazhit
Artikulli tjetërLavrov konfirmon nisjen e luftës në Donetsk