Ballina Bota Ukraina ka eksportuar 8 milionë ton produkte bujqësore që nga marrëveshja e...

Ukraina ka eksportuar 8 milionë ton produkte bujqësore që nga marrëveshja e Stambollit

Ukraina ka eksportuar tashmë 8 milionë ton produkte bujqësore përmes porteve detare të rajonit të Odesës.

“Që nga nisja e anijes së parë me grurë ukrainas, tashmë janë eksportuar 8 milionë tonë produkte bujqësore”, thuhet në raport.

Vihet re se më 20 tetor nga porti Pivdennyi u larguan dy anije me 82 mijë ton produkte bujqësore. Në veçanti nga porti u nisën cisterna ATLANTIS ALMERIA dhe transportuesi me shumicë ARIS T. Ata po shkojnë drejt vendeve të Azisë dhe Evropës.

Gjithsej 362 anije me prodhim bujqësor ukrainas tashmë janë larguar nga portet e Ukrainës për në vendet e Azisë, Evropës dhe Afrikës.

Më 22 korrik, në Stamboll, Ukrainë, Turqi dhe Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres nënshkruan iniciativën për transportin e sigurt të drithit dhe produkteve ushqimore nga portet ukrainase të Odesa, Chornomorsk dhe Pivdennyi me propozimin e Kombeve të Bashkuara.

Anija e parë me produkte ushqimore ukrainase u largua nga porti i Odesës më 1 gusht. /abcnews.al

@tetovanews