Ballina Bota Përmbytje të frikshme në Antalia të Turqisë (VIDEO+FOTO)

Përmbytje të frikshme në Antalia të Turqisë (VIDEO+FOTO)

Shirat e rrëmbyeshëm të dielën shkaktuan përmbytje në provincën turke të Antalisë në Mesdhe. Nuk u raportua për viktima, por përmbytjet prishën jetën e përditshme, veçanërisht në Kumluca dhe Finike, dy rrethe të Antalias. Disa ndërtesa u përmbytën kur reshjet shkaktuan vërshimin e përrenjve nga brigjet e tyre.

Në Kumluca, autoritetet lokale përdorën altoparlantë për të paralajmëruar vendasit që të qëndronin në shtëpi ose në vende të sigurta në tokë më të lartë. Përmbytjet morën disa makina ndërsa buldozerët kaluan nëpër rrugët e përmbytura për të shpëtuar njerëzit e bllokuar në makinat e tyre. Ndërprerjet e energjisë kanë prekur edhe qarkun. Në Kumlucë dhe Finike shkollat janë mbyllur sot për shkak të përmbytjeve.

Tekin Erdemir, guvernator i qarkut për Kumluca, tha të hënën për Anadolu Agency (AA) se shirat e rrëmbyeshëm që u intensifikuan të dielën në mbrëmje çuan në përmbytje në disa lagje dhe shumë shtëpi dhe dyqane. Nga përmbytjet është shembur edhe një urë, ndërsa disa rrugë në Kumlucë janë dëmtuar. Autoritetet thanë se një rrugë që lidh Kumluçën me Finiken ishte pjesërisht e përmbytur. Në Finike, përmbytjet shkaktuan kërdi në katër lagje ndërsa autoritetet evakuuan banorët e bllokuar në banesat e tyre.

Ertok Ural po shkonte me makinë për në rrethin e Demresë nga Kumluca me gruan e tij kur përmbytjet mbuluan rrugën. “Ishte shumë e dendur. Ishte natë dhe në fillim nuk e vura re përmbytjen. Makina ishte pothuajse e zhytur në ujë. Ne ishim të frikësuar,” tha Ural, i bllokuar në rrugë dhe ende duke pritur që rruga të hapet të hënën, tha për Ihlas News Agency (IHA). Ahmet Ulcer, një banor, tha se u zgjua natën pas një paralajmërimi nga altoparlantët. “Ajo u bëri thirrje njerëzve që jetonin në katin e parë të evakuoheshin dhe të ngjiteshin në katet më të larta. Shikova nga dritarja dhe pashë një makinë tjetër (të lëvizur nga ujërat e përmbytjes) në makinën time dhe që të dy po merreshin me vete”, tha ai.

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)
ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)
ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA ILCESINDE AKSAM SAATLERINDE ETKILI OLAN SAGANAK SELE NEDEN OLDU. (FOTO: ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYA’NIN KUMLUCA VE FINIKE ILCELERINDE BUYUK HASARA YOL ACAN SEL NEDENIYLE ANTALYA VALILIGI KRIZ MASASI OLUSTURDU.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)
@tetovanews